Petak 13.
U VAZDUHU · urban flash

Ponovo taj petak 13. koji će učiniti da nekima prođe jeza niz kičmu, dok će se drugi samo osmehnuti i reći da oni nemaju razloga za brigu. Ako ste iskusili pakosti ovakvog dana, svaki naredni neće vam baš lako pasti, dok će oni koji realno i bez vere u magičnu moć današnjeg datuma samo odmahnuti rukom, jer ko nije upoznao petak 13. i nema zašto da brine…

Ako i ima neku magičnu moć, onda bi svakako bilo pametno da se raspitamo o tome odakle potiče ova vrstaneobičnih uverenja, koja su svakako dodatno potkrepljena pop kulturnim sadržajima i praznovericama spakovanim u tradicionalno i lokalno nasleđe. Nekoliko činjenica su zaista naučno proverljive, poput fobije koja opisuje ljude koji se plaše petka 13. i čije je ime paraskavedekatriafobija. U mnogim kulturama broj 13 je povezan sa nečastivim silama i njihovim vrhovnim poglavarom, pa ne čudi što ćete često čuti da neko ko živi u kući pod brojem 13 za sebe tvrdi da je baksuz!

Šta da radite na petak 13.

  • Iz kreveta izađite na desno, jer prema nekim praznoverjima toga dana imaćete više sreće nego obično, ali ako vam se na desnoj strani kreveta nalazi zid ili orman, vaš džoker u rukavu je potrošen!
  • Nosite crveno donje rublje, a u slučaju da nemate ništa crveno, obucite sve sem zelenog. Zašto? Za svaki slučaj!
  • Izbegavajte veliko čišćenje ili spremanje tokom petka 13. Verovanje je da oni sa četkama i krpama u ruci ne prođu najbolje do kraja dana…
  • Ni autosugestija nije loš princip, ali to znači da već od ranije morate ljude da pripremite na to da vam je 13 srećan broj, a ovaj dan najsrećniji u čitavoj godini. Pozitivne misli su uvek dobar izbor.
  • Proverite svoju sreću tako što ćete igrati lutriju, konkurisati na poziciju koju ste uvek želeli, ili pozvati osobu koja vam se sviđa na piće. Rizikujte danas, a već sutra vratite se u normalu i čekajte rezultate svog dana namenjenog rizicima.
  • Kada posao završiti opustite se u društvu ili sami, ali izbegavajte žurke na kojima će vas biti 13, i umesto toga odaberite pozorište, bioskop ili kućno druženje.
  • Razmislite o tome koliko ste zaista srećni. Setite se trenutaka u kojima ste bili naročito zahvalni životu što je tako ugodan, setite se i svojih najbližih prijatelja i na taj način se mislima zaštitite od malera.
  • Zaboravite na praznoverje i preuzmite odgovornost za postupke koje činite i ono što drugi čine vama.

Komunističke kuće za lutke Kućica za lutke po uzoru na domove u doba komunizma Kako će vam mobilni telefon ukrasti dušu Kako će vam mobilni telefon ukrasti dušu Stache Shield Stache Shield – štitnik za sve čiste brke ovog sveta Legendarni slogani Top 10: Najčuveniji slogani na svetu · ·