sea-man-beach-holiday_cover
U VAZDUHU · urban flash

Odlazak na odmor sa vašim dragim/om može biti sjajna prilika da se još bolje upoznate i produbite vašu vezu. S druge strane, zajedničko putovanje može predstavljati i veliki rizik, i u najgorem slučaju dovesti do raskida. Zbog potencijalnih problema koji mogu da vas snađu na odmoru sa vašim partnerom, potrebno je dobro se pripremiti za put. U tu svrhu vam nudimo nekoliko korisnih saveta.

1. Pažljivo izaberite lokaciju

Nije svejedno gde ćete otići na odmor. Različite lokacije imaju različite probleme. Na prvom zajedničkom putovanju uzbegavajte mesta gde se mogu pojaviti stresne situacije koje vam mogu pokvariti raspoloženje. Bolje je, na primer, letovati u nekom odmaralištu, nego posetiti tipičnu prestonicu u kojoj ćete morati ceo dan da se snalazite u gradu i jurite od znamenitosti do znamenitosti, dok istovremeno budete tražili najpodesnije restorane i objašnjavali se sa ljudima koji ne znaju engleski. Ležernija varijanta odmora na moru ili planini je bolje rešenje za početak.

2. Saznajte da li vam se stilovi putovanja poklapaju

Ako vi volite da imate precizan plan svih aktivnosti u toku dana, a vašem partneru više leži slobodniji i opušteniji stil obilazaka sa dosta pauza i nepredvidivosti, bolje da o tome porazgovarate pre puta, nego da vas sačekaju neprijatna iznenađenja kasnije. Dogovor i kompromis su ključ dobrog zajedničkog odmora.

3. Uvek imajte kod sebe osnovne stvari kao što su hrana, voda, toalet papir…

Znamo da vam ovo ne deluje previše romantično, ali može vam znatno popraviti raspoloženje i lišiti vašeg partnera konstantnog zvocanja. Ko od nas želi da sluša osobu koja se na odmoru sve vreme žali kako je gladna ili žedna? Potrudite se da vi ne budete takvi i provedete vreme u frustraciji, umesto da sa veoma malo pripreme sebi obezbedite bezbrižnost i sigurnost.

4. Pronađite vreme za sebe

To što idete zajedno na odmor ne znači da u svakom trenutku treba da komunicirate i budete jedno pored drugog. Ovo posebno važi kada idete na odmor na 10 dana ili duže. Nije tragično ako ne razgovarate dok pijete jutarnju kafu, već listate magazine ili surfujete internetom. Čitanje knjiga na plaži će odmoriti i vas i vašeg partnera, a nije neophodno ni da uvek zajedno idete u kupovinu.

Pametne žene (foto Pixabay) Pametne žene ne vole intelektualno inferiorne partnere bill-wurtz-history-of-the-entire-world_cover Humoristička istorija sveta od Velikog praska do danas pagecover Sa ovim dekama nema šale pagecover Ekstroverti vs. introverti: Kako vide svet oko sebe? · · · ·