squad-1
U VAZDUHU · urban flash

Kažu da je lakše provaliti u sefove banaka nego prići devojci koja se nalazi u grupi sa svojim drugaricama. Bilo da se radi o večernjem izlasku, kućnoj žurci ili kulturnoj manifestaciji, započinjanje razgovora sa devojkom koja je tu sa svojom „ekipom“ plaši i najhrabrije među nama.

Muškarac pun samopouzdanja je stanju da priđe bilo kojoj ženi koja mu je zapala za oko, ali samo pod uslovom da je ona sama na javnom mestu. Čim je oko nje par drugarica, situacija se od rutinske pretvara u nemoguću misiju. Pitate se, šta je razlog tome? Jednostavan odgovor glasi da koliko god ljudi ne vole da ih neko odbije, znatno teže im pada kada se to dogodi pred više drugih ljudi.

Naravno, ne želimo da vas obeshrabrimo da ulazite u ring i okušavate svoju sreću kad god imate priliku za to, ali bi bilo pametno da se držite nekih pravila koja vam mogu olakšati celu operaciju, a ko zna, možda i pomoći da obezbedite sebi prvi sastanak sa vašom izabranicom. Prilažemo nekoliko saveta u nastavku…

Dobro procenite situaciju

Bez obzira koliko ste vešti u prilaženju devojkama, postoji pravo i pogrešno vreme za upuštanje u ovakvu aktivnost. Ako je devojka u grupi, obratite pažnju na sledeća pitanja. Koliko je žena u njenom društvu? Sa koliko aktivno razgovara i da li izgleda otvoreno za komunikaciju sa nekim ko nije iz grupe? Ako razgovara sa drugaricama, da li je deluju ozbiljno ili opušteno? Da li je neko od momaka u blizini njen dečko? Ovo su samo neke od relavantnih činjenica koje bi trebalo da uzmete u obzir pre donošenja konačne odluke.

Čitajte signale

Ukoliko smatrate da nema dobrih razloga da ne napadnete, potrudite se da prvo ostvarite neki vid neverbalne komunikacije. Gledajte u njenom pravcu, osmehnite se, i obratite pažnju kako će da odreaguje. Možda će u prvom momentu da okrene glavu, ali je ključno ono što sledi kasnije. Čekajte da ona pogleda vas sledeći put ili možda neka od njenih drugarica kojoj je upravo šapnula da ste vi zainteresovani za nju. Ako ste na osnovu njenog govora tela zaključili da imate šanse, vreme je za sledeći korak.

Priđite celoj grupi

Vaš prvi instinkt je da izdvojite vašu izabranicu iz grupe i započnete razgovor. To je greška jer ćete na taj način samo ojačati odbrambeni stav njenih drugarica. Nemojte da se začudite ako jedna od njih naprasno dođe da pozove vašu simpatiju na neku neodložnu aktivnost taman kada ste se približili mogućnosti dobijanja broja telefona. Ne, bolje je krenuti u šarmiranje celog društva. Uostalom, ako se njima svidite, veće ćete šanse imati i kod devojke koja vas zanima.

Šarmirajte najuticajniju osobu u grupi

Svaka grupa ima lidera, osobu na koju se svi ostali ugledaju i čiji stav povodom većine relevantnih pitanja postaje i stav cele grupe. Iz tog razloga, veoma je bitno da što brže prepoznate ko je ta osoba i pokušate da je šarmirate i ubedite da je njena drugarica bezbedna sa vama. Ako vam to pođe za rukom, odradili ste veliki deo posla i spremni ste za konačno suočavanje.

Započnite razgovor sa devojkom koja vam se sviđa

U slučaju da ste sve do sada uradili kako smo vas posavetovali, bićete u situaciji jedan na jedan sa vašom izabranicom. Tada već možete zaboraviti na prethodne komplikacije i krenuti u razgovor kao da ste joj prišli kad je bila sama. Budući da ste već prošli nekoliko barijera, osećaćete se znatno rasterećenije nego inače pa će i šanse za uspeh biti veće. Naravno, ništa nije zagarantovano. Možda joj jednostavno ne budete zanimljivi iako ste stekli naklonost njenih drugarica. Ili se ona možda već nalazi u vezi sa osobom koju voli. Šta god da se dogodi, možete biti zadovoljni što vam je uopšte pošlo za rukom da je izdvojite iz grupe i započnete razgovor. Takvo iskustvo će vam sigurno koristiti u budućnosti.

photo-1500771967326-9b2f6200d1c6 Kako će vam muškarac pokazati da vas želi? page-cover56 10 stvari koje su veće nego što ste mislili page-cover-popravke Popravke koje možda nisu najbolje rešenje problema english Kako bi zvučao engleski kada bi se svi samoglasnici uvek izgovarali isto ·