Kako se boriti protiv suve kože
PULS GRADA · lepota

Dolazi hladno vreme, a ono predstavlja pravu noćnu moru za sve one koji imaju problema sa suvom kožom. Nije problem samo izaći iz kuće kada je napolju hladno ili duva košava, već osetljivoj koži sklonoj iritacijama i isušivanju smeta i kada kuća počne da se zagreva, a vazduh u prostorijama postaje sve suvlji. Ako je vaša koža uvek žedna, ali joj je potrebno i redovno podmazivanje, možda će neki prirodni načini biti blagotvorniji od skupocenih krema…

Evo nekoliko saveta kako da pomognete svojoj osetljivoj, ali pre svega izrazito suvoj koži:

1. Izbegavajte vruću vodu

Ovo je jedna od najgorih stvari za one koji imaju suvu kožu, a isto vredi i za vruću kupku. Preporučuje se kupanje mlakom vodom, a ako se ne može izbeći vreo tuš, onda je savet da se lice zaštiti i ne kvasi.

2. Losion treba nanositi odmah nakon tuširanja

Losion za telo trebalo bi koristiti odmah nakon tuširanja i pre nego što otvorite vrata kupatila, jer u takvim uslovima vaša koža uživa u potrebnoj vlažnosti i izbegava se štetan uticaj hladnog vazduha.

3. Koristite ulje

U borbi s suvom kožom potrebni su vam dobri i efikasni saveznici, tako da zaboravite na one preparate koji se temelje na vodi, jer ona nije najvažniji sastojak za suvu kožu. Vama su potrebni preparati bogati prirodnim uljima, ili vazelinom, a kreme sa visokim procentom ulja iz slatkog badema, jojobe, masline, šipka, kokosa ili koštice kajsije biće vam najbolja pomoć.

4. Ne zaboravite na piling

Koža će bolje upiti svaku zdravu kremu koju na nju nanesete ukoliko najpre kožu očistite pilingom. Jednom nedeljno je vašem tipu kože sasvim dovoljno da se osveži, a budući da su prirodni preparati mnogo manje opasni za vaše lice, uvek možete da napravite piling od 2 kašičice šećera ili soli sa jednom kašičicom maslinovog ulja.

5. Odlučite se za micelarnu vodu

Bilo koji način da se koža osveži i da joj se povrati vlažnost je dobar način. Ukoliko ste u prilici da dođete do kakve izvorske planinske vode, umivanje ovakvom dragocenom tečnošću moglo bi da vam poprilično olakša posao borbe protiv suvoće.

6. Pronađite odgovarajući deterdžent

Preporučljivo je da koristite deterdžent za pranje veša koji ne sadrži veštačke mirise i aditive koji bi eventualno mogli da smetaju vašoj koži.

7. Ograničite upotrebu parfema

Kada već govorimo o smanjenju sastojaka i proizvoda koji mogu iritirati vašu kožu, ne zaboravite da su i parfemi jedan takav tip proizvoda sa kojima biste morali opreznije da postupate. Takođe obratite pažnju na sva sredstva kojima čistite i održavate kuću, neka od njih su sigurno štetna za vaš tip kože.

8. Riblje ulje i morski kolagen

Riblje ulje i morski kolagen imaju dva vrlo učinkovita sastojka koji vlaže vašu kožu i to iznutra prema spolja. Kombinacijom ova dva proizvoda možete postići izuzetno prefinjen ten i strukturu kože.


Najplaćeniji modeli na svetu Forbes 2015: Najbolje plaćene manekenke na svetu 59 godina i još uvek model Ima 59 i još uvek je model Kako da odaberete idealan karmin za jesen Kako da odaberete pravi karmin za jesen Transformacije poznatih glumica Poznate ličnosti koje su eksperimentisale sa bojom i dužinom kose · · ·