thought-catalog-383693-unsplash-1000x500
U VAZDUHU · urban flash

Svako od nas ima trenutke kada se prosto umori od svega, bilo da su u pitanju radni zadaci, porodične obaveze, previše stresa ili nešto sasvim peto. U tim trenucima potrebna nam je pauza, ali ako to nije moguće, šta onda da radimo? Kako je najlakše ponovo pronaći motivaciju?

Kada nam se čini da nemamo više snage da nastavimo sa radom ključno je da se posvetimo aktivnostima koje će nam pomoći da povratimo neophodnu motivaciju i elan. Ukoliko već ne možemo da odemo na dugi odmor daleko od obaveza, postoje neki drugi načini da se osvežimo i vratimo u igru.

Odvojite vreme za sebe

Kada se čini da sve ide naopako, to je pravi trenutak da nekoliko minuta ili sati provedete sami, u pokušaju da pronađete unutrašnju energiju. To znači da treba da ostavite sve elektronske uređaje na miru i pročitate neku knjigu, malo meditirate ili prošetate.

Pišite dnevnik

Pisanje je zanimljivi način da ostanete u dodiru sa sobom i lakše rešite bilo kakve emotivne probleme. Vođenje dnevnika je samo jedan od načina da to ostvarite, ali to može biti i u vidu poezije ili kratkih priča.

Idite u prirodu

Odlazak u prirodu preporučuje se bar jednom nedeljno. To je dobro za punjenje baterija, smirivanje misli i kao podsetnik da postoje neke mnogo veće i važnije stvari od naših problema.

Probajte nešto novo

Kada vam ponestane motivacije, nova iskustva bi mogla da vam pomognu. Izađite malo iz rutine i uobičajenih aktivnosti, započnite neki novi hobi ili se posvetite nečemu što ste dugo odlagali.

Pozovite prijatelja

Ponekad je društveni kontakt baš ono što nam treba da nas razbudi iz uspavanosti i pruži nam novu perspektivu. Kada ste demotivisani, setite se prijatelja koji bi mogao da vam prenese malo optimizma i želje za uživanjem u životu.

pexels-photo-545016-cover Dugo spavanje vikendom produžava život 9f65654e01ddcef71ba2d52c5acaddb0_cover MND Dental: Optimalni načini lečenja Tuba+Kutija levo-WEB VENODIA plus: Krem gel za negu kože kod proširenih vena IMG_4084 Mala ruska apoteka: 100% ekstrakt čage i Mumio · · · ·