Turisti - kako se treba ponašati
PULS GRADA · destinacija

Leto je vreme kada veliki broj ljudi putuje u strane države, i to ne samo u nekakve morske predele koji podrazumevaju odmarališta sa hotelskim smeštajem i kompleksima iz kojih, ako ne želite, i ne morate da izlazite, već u metropole sveta, interesujući se za različite običaje i kulture.

Retko kada ćete u turističkim vodičima sresti napomenu u vidu pravilnika lepog ili poželjnog ponašanja, ali ponekad je zaista korisno znati šta je gde dozvoljeno, a šta nije. Dakle, vreme je da osvežite svoja znanja o navikama u stranim zemljama, kako vam se ne bi dogodili problemi, koje ste mogli da sprečite da ste se samo malo informisali!

Imajte na umu da određeni gest u jednoj zemlji može biti sasvim nevin, dok u sledećoj može povrediti lokalno stanovništvo, stoga je lepo i kulturno da naučite šta je ono što bi trebalo da ne radite.

Nema ni potrebe ni razloga da vam se poseta nekoj zemlji pretvori u gorko iskustvo samo zato što ste rešili da u 21. veku ostanete neinformisani. Činjenica je da kada dođemo u neku drugu zemlju, ne bi trebalo da se ponašamo kao kod kuće, osim ukoliko iste konvencije i norme nisu važeće za mesto življenja i privremenu turističku destinaciju. Baš kao što ne volite da vam gost otvara frižider ili diže noge na vašu novu sofu, postoje pravila ponašanja koja važe u stranim državama, kada su oni domaćini, a vi njihov gost.

Proverite listu 15 država i saveta – šta bi trebalo, a šta možda ne…

Državne granice Fotografije državnih granica širom sveta Adam, Eva i dinosaurus u muzeju u Kentakiju Adam, Eva i nekulturni dinosaurus: Muzej nastanka sveta u Kentakiju Hrana širom sveta Tipični lokalni specijaliteti – svako ima svoju poslasticu Najskuplji turistički aranžmani 8 najskupljih turističkih aranžmana na svetu ·