Poljubac
U VAZDUHU · flešbek

Ne postoji mnogo iskustava koja su ostala u sećanju kao prvi poljubac. Niti ima mnogo onih koja su nosila takvo uzbuđenje. Sećate li se svog prvog poljupca? Da li ste znali šta treba da se radi, ili vam se samo vrtelo u glavi jer se konačno ljubite?

Svakako smo već na putovanju u prošlost, pošto se prisećamo prvog poljupca, pa hajde da se vratimo i u davnu 1942. godinu. Tada je LIFE magazine, videvši da je prvi poljubac zaista mnogima problem, objavio priručnik za pravilno ljubljenje. On se zvao How to kiss i bio je vodič čija je namena bila da edukuje.

Priručnik pokazuje pogrešan i pravi način ljubljenja, tipične za 40-te godine prošlog veka. Videli smo na prvoj fotografiji, partneri su predaleko jedno od drugog. Koji je ispravan način ljubljenja?

Izgleda da su tada baš pazili na detalje, pa postoji i pravilan način da se ljudi u fotelji poljube. Kao osnovna stvar prilikom poljupca u sedećem položaju navodilo se kako će momak da obuhvata devojku prilikom poljupca.

Ispravan način ljubljenja je potpuno filmski. Devojka treba da sedi na ručki stolice, a momak treba da je drži čvrsto ali nežno.

Tjuringov lik napravljen od mnoštva fotografija povezanih sa istraživanjima Alan Tjuring i mrlje koje se ikonama ne mogu očistiti Zimske olimpijske igre u Sarajevu, 1984. godine Zastrašujuće puste lokacije Olimpijskih igara flešbek Flešbek #1 – o čemu smo mislili i pisali prošle nedelje ·