shutterstock_521312485-1000x500
U VAZDUHU

Pivo je jedno od najpopularnijih pića na svetu, što potvrđuju i brojke koje se odnose na količine piva popijene u toku jedne godine, u pitanju su galoni! Prema tome, trebalo bi da znamo na koji način se pivo pravilno toči, ako već toliko uživamo dok nam ono lagano klizi niz grlo.

Pivopije ne mare previše da li piju iz čaše ili flaše, sa penom ili bez. Međutim, ima i onih koji osim što uživaju u blago gorkom ukusu ovog napitka od hmelja, vode računa i o tome kako ga sipaju, piju, hlade. Postoji nekoliko bitnih koraka prilikom točenja piva, od držanja čaše, do temperature piva pa sve do količine pene. Ono u čemu pivopije često greše je kada naruče ovaj napitak bez pene. Najčešće smatraju da ih konobar na taj način potkrada, a zapravo, pena čuva pivo od oksidacije. Ukoliko sipamo pez pene, pivo će početi da otpušta ugljendioksid u našem stomaku.

Visina pene bi trebalo da bude oko četiri centimetara, odnosno dva prsta. Pivo mora imati penu i oni koji insistiraju da im se sipa bez pene, greše. Ona nestaje nakon sedam, osam minuta, koliko je dovoljno da počnemo sa ispijanjem. Idealna temperatura piva je između tri i pet stepeni. Zato sledeći put kada vam konobar donese pivo s penom, nemojte se ljutiti na njega, jer on ipak brine o vašem stomaku, ali samo za nekoliko piva, za više, jedino garantuje da će vas sutra boleti glava.

shutterstock_88893301-1000x500 Muškarci koji imaju sestre su srećniji i uspešniji City Awards Dodeljene prve City nagrade City Awards City Awards 2014: Pratite uživo prenos dodele nagrada City Awards City Awards 2014: Pobednici · · · ·