Sath i street art
KULTURA · art

S godinama popularna „ulična umetnost“ postaje sve poznatija i cenjenija u krugovima klasične umetnosti, a njihovi tvorci iz godine u godinu pomeraju granice i tako proširuju polje umetničkog delovanja. Ukoliko je duhovit i dobro osmišljen, novi grafit na ulici lako može da vam popravi raspoloženje, pa čak i dan, a u slučaju poznatog „street art“ umetnika Satha, njegovo poigravanje oblicima i smislom, odavno je postalo sinonim nadrealnog u svakodnevici, i ljudi širom sveta mu se dive!

Sath gradske, urbane sredine sa lakoćom pretvara u nadrealne šarene prostore, koji liče na one iz mašte. Komunicirajući sa prostorom u koji postavlja svoje radove, umetnik nastoji da svoje misli i jezičke doskočice podeli sa slučajnim prolaznikom, onim koji će razumeti njegov humor i svet početi da gleda izmenjenom perspektivom.

Spajajući životne situacije, sa površinama i okolinom na kojoj radi, on na svojim grafitima koristi figurativne elemente kako bi stvorio elemente koji posmatrača klackaju između svesnog i nesvesnog. Ako planirate da posetite Španiju ili Tajland sigurno je da ćete naići na Sathove radove!

"Duga" Tajland 2014.Otvori galeriju
what my hands are doing Šta sve mogu da naprave ruke umetnika Giving-old-retired-surfboards-a-new-life-as-pieces-of-art__880 Umetnost slikanja na starim daskama za surfovanje Van Gogh, Autoportret, 1887-88. Vincent Van Gogh: Pisma jednog genija In Voluptas Mors Iza scene: Salvador Dali na snimanju fotografije “In Voluptas Mors” · ·