siblings-74143_960_720
PULS GRADA · deca

Život sa jednim bratom ili sestrom ili više njih je istovremeno veoma frustrirajuć i vrlo zabavan. Bilo da ste najstariji ili najmlađi od dece, sigurni smo da se sećate borbi za igračke, svađe u vezi sa podelom slatkiša i još mnogih drugih trenutaka koji su vam ranije teško padali, ali vam je sada drago što ste ih provodili sa svojim batom ili sekom.

Sledeće činjenice otkrivaju kako stvarno izgleda odrastanje u porodici u kojoj niste jedinac.

Ništa nije fer

Ako ste odrastali sa bratom ili sestrom, dve stvari su se uvek dešavale: ili je neko plakao ili je neko vikao na drugog.

Privatna svojina ne postoji za vas

Ako ste dobili novu igračku, budite sigurni da će i vaš mlađi brat u očima roditelja imati jednako pravo da se igra njome. Kada ste mali, ništa stvarno nije samo vaše.

Borba za daljinski se dešava svakodnevno

Samo neiskusni ljudi ostavljaju daljinski na otvorenom. Od vaše umešnosti u skrivanju istog zavisi da li ćete imati priliku da gledate svoje omiljene crtaće.

Ako ne pojedete sve slatkiše odmah, nećete ih više videti

Što više imate braće i sestara, to je veći rizik da ćete ostati bez svog omiljenog deserta. Ne preostaje vam ništa drugo nego da se prejedate ili krijete svoje slatkiše!

Suđeno vam je da nosite odeću starijeg brata ili sestre

Za nas koji odlazak u šoping i danas smatraju velikom gnjavažom to i nije tako loše. Ako pak odeća vašeg starijeg brata ili sestre izgleda previše staromodno, u gadnom ste sosu…

Ponekad ćete morati da sarađujete sa bratom/sestrom

Ako vam se ne ide negde gde vas teraju roditelji, ne postoji šansa da ih ubedite da ostanete kući osim ako ne napravite zajednički front sa vašim bratom/sestrom.

Od vas se očekuje da čuvate mlađeg brata ili sestru kada ste napolju

Niko ne sme da zeza vašeg mlađeg brata osim vas! Ako neko pokuša da to uradi, na vama je da zavedete red na dečjem igralištu.

Roditelji će vas redovno zvati imenom vašeg brata/sestre

Jedini način da uzvratite istom merom je da ih vi zovete pravim imenom umesto da im se obraćate sa mama i tata. To im se garantovano neće svideti.

Dnevna soba je ponekad pravi ring

Devojčice se čupaju, dečaci se rvaju. Tako je bilo do sada i biće nadalje. Dnevna soba je najčešće mesto njihovih borbi.

Braća i sestre će na kraju ipak biti vaše najdraže osobe

Što ste stariji to će vam postati jasnija istinitost ove tvrdnje.

Bilbord Počela humanitarna kampanja „Koje je boje srce tvoje?“ organizacije SOS Dečija sela Srbija 539787-flickr_19 McDonald’s restorani na Novom Zelandu dele knjige uz „Happy Meal“ BeFunky-collage (13) Uz „Happy Meal” ponudu možete birati knjigu ili igračku page-cover-beba Tek je rođen, a već je muškarčina · ·