Kako zaista žive vaši FB prijatelji
PULS GRADA · enterijer/arhitektura · fotografija

Kada uđete u dom nepoznate osobe šta je prvo što u njemu primetite? Možda je to bogata biblioteka ili nenamešten krevet, ili ostaci od nedavnog doručka… Šta god da je vaš odgovor, ono kako živimo govori mnogo toga o nama samima, zapravo govori mnogo više od onoga što se postuje po društvenim mrežama…

Ovako nekako glasi malena teorija fotografa Tanje Hollander koja je prethodnih nekoliko godina provela u nameri da fotografiše domove svojih 626 prijatelja na Facebook-u.

Seriju fotografija nazvala je Are You Really My Friend? jer ju je zanimalo šta to zapravo u današnje vreme biti „ortak“ sa nekim na društvenim mrežama. Mnoge fotografije koje je napravila podrazumevale su da je do tada nepoznati ljudi, sa kojima je komunikaciju ostvarivala isključivo putem Facebook-a konačno prime u njihov pravi dom.

Hollanderova kaže da je do sada uradila 460 fotografija domova svojih prijatelja sa interneta, kao i da namerava da ispuni svoju zamisao do kraja, iako to znači da često mora da putuje u drugu državu da bi napravila fotografije. Rezultate njenog proučavanja pojma „prijatelji sa Facebook-a“ možete pogledati u našoj galeriji, a onda slobodno razmišljajte o tome kakve prijatelje vi imate na društvenim mrežama.

Projekat Tanje Hollander "Are You Really My Friend?"Otvori galeriju
Kućice manje od spavaće sobe Oni žive u kućama manjim od vaših soba Institut robotike, Sankt Petersburg, Rusija Brutalizam – arhitektonski stil koji volimo da mrzimo Kuća trgovca Stamenkovića u Kralja Petra Art Nouveau na beogradski način cover Art deko: Raskošni stil u doba džeza · ·