mona-lisa-690203_960_720
KULTURA · art

Da li ste se ikada zapitali šta je bila inspiracija i kako su nastale najpoznatije slike koje danas spadaju u red značajnih dela klasične umetnosti? Francuski umetnik Pez je kreirao seriju ilustracija koje pokušavaju da daju odgovor na ovo pitanje.

Ljubav prema umetnosti, kreativnog Peza je podstakla da napravi lično viđenje nastanka najpopularnijih umetničkih slika. Nakon što je izabrao slavne slike, počeo je da ih iznova stvara dodajući im motive iz pop kulture. Inspiraciju je pronašao upravu u pop kulturi, ali i u grafitima Na ovaj način je pokušao da kreira neobičan spoj klasičnih dela velikih slikara i situacija iz savremenog društva, kompletno menjajući percepciju na koji način doživljavamo radove najpoznatijih umetnika. Od da Vinčijeve Mona Lize, Krika Edvarda Munka, pa do radova Renea Magrita, Pez je napravio neverovatnu seriju ilustracija koje možete videti u našoj galeriji.

Stiv Džobs i Bil Gejts na slici „Sin čoveka” - Rene MagritOtvori galeriju
download(7) Umetnice performansa koje bi trebalo da znate ruby-8 Minijaturne slike na kesicama čaja page_cover Umetnost od useva contemporary-art-artists_cover 5 modernih umetnika koji održavaju pop art u životu · · · ·