Kako je sve počelo u životu slavnih
KULTURA · muzika

Verovatno ste se često, ukoliko imate omiljenog glumca ili pevača, pitali kako je sve počelo. Onog trenutka kada ih slava uzme pod svoje, a mediji počnu da se bave njihovim karijerama i biografijom, snimci i stare fotografije kao da iščeznu, pa je manje verovatno da ćete pronaći snimak na kojem vaša omiljena muzička zvezda peva u školskom horu ili na nekakvoj humanitarnoj priredbi, onda kada je niko nije poznavao i kada je njeno ime bilo samo još jedno od mnogih. Ako vas zanima da na pitanje kako je sve počelo, dobijete odgovor u vidu kratkih snimaka, koji će mnogo preciznije objasniti nedoumice, pogledajte naše klipove…

Kažu da se oni koji jednom postanu slavni, i pre tog čarobnog trenutka, u grupi vršnjaka izdvajaju kao naročiti, i kao najčešći razlog za njihovu različitost navodi se harizma, a ko su oni koje ne biste mogli da ne primetite u sobi prepunoj ljudi:

1. Elvis Presley – bio je veoma stidljiv kada se pojavio na snimanju kod Williama Speera – o čemu svedoči ovaj video i naravno sam Speer koji tvrdi da se u prostoriji osećalo nešto poput električnog pražnjenja kada bi ušao Elvis.

2. Nirvana – prve fotografije benda koji je grandž objasnio masama, na samom kraju osamdesetih.

3. Lady Gaga se nekada zvala Stefani Germanotta, zapravo ne tako davno 2005. godine Stefani je bila samo konobarica, koja je sanjala o tome da postane slavna. Verovatno se nikada nije nadala da će imati hitove po kojima će je svet voleti i prepoznavati.

4. Hip hoper iz predgrađa, koji je postao superstar – ili kako je Kanye West stigao do zvezda, među kojima je i Kim, a pre toga ostvario tinejdžerski san i stvorio muzičku imperiju u vrednosti od oko 100 miliona dolara.

5. Elton John je zapravo bio kratkovidi pijanista u jednom baru, kao Reginald Dwight, kako se zapravo zvao, pokušavao je mnogo puta da se probije pre nego što mu je pošlo za rukom da krene putem koji vodi ka prosperitetu.

6. Pevačica hipi folka koja je potom postala pank-disko seks simbol, svakako vam ne bi pala na pamet kada razmišljate o onima koji su poznati. Debbie Harry, poznata i kao Blondie bila je prateći vokal u folk bendu The Wind In The Willows. Pogledajte jedan od hitova na kojem svoj muzički talenat pokazuje mlada Harry.

7. Gitarska legenda koja je otpočela kao deo nešvilskog muzičkog kružoka je zapravo Jimi Hendrix, koji je zajedno sa Billyjem Coxom napravio The King Kasuals, koji su kasnije postali slavni kao The King Casuals, zajedno sa LT Charlesom Washingtonom, Jimmyjem Dardenom i Garyjem Fergusonom. Obratite pažnju na mlađanog Hendrixa…

8. Kako se kalila pop zvezda 20. veka – najbolje je da saznate ako pogledate neke od prvih Madonninih nastupa, naravno pitanje je koliko vam je tako nešto dostupno, ali za slučaj da nije, pokušajte da iz ovog videa zamislite šta je sve diva prošla tokom ranih ’80-ih i da li je vredelo…

9. Bend koji je bukvalno umirao od gladi, danas je najslavniji r’n’r bend koji još uvek svira, naravno The Rolling Stones. Kada ih je fotografisao Philip Townsend 1962. u Londonu, tvrdio je da su to dečaci socijalni slučajevi, gladni i veoma siromašni, i da im je doneo piletinu pre nego što su obavili snimanje, no za one radoznale evo i video zapisa.

grant hart Grant Hart (ex-Hüsker Dü) nastupa na trećem PARALEL festivalu Albumi inspirisani opojnim drogama Osam albuma inspirisanih opojnim drogama kristali Kristali slave 20. rođendan u Domu omladine Marisa Nadler Marisa Nadler u Kulturnom centru REX · · · ·