1131917
PULS GRADA · moda

Čuvene patike Converse Chuck Taylor All Star, kod nas poznatije samo kao „starke“, prvi put posle blizu jednog veka dobijaju novi dizajn. Za to vreme prošle su put od standardnih patika za košarku do najpopularnije obuće među fanovima i izvođačima rok muzike.

Od početka proizvodnje 1917. pa do ’70-ih godina prošlog veka, starke su bile blisko povezane sa košarkom, toliko da je na primer dekade ’60-ih gotovo 90% pripadnika koledž i profesionalne lige nosilo par. Ubrzo se njihova popularnost proširila i van sportskih terena.

Mnoge muzičke i filmske ikone su ih redovno nosile. ’70-ih su bili bitan modni detalj pank grupa kao što su The Ramones i Sex Pistols i tako zauvek ostali povezane sa ovim žanrom rok muzike. Sledeći talas popularnosti su stekli sa usponom grandž muzike i grupe Nirvana početkom ’90-ih. Danas ih svi nose bez obzira da li pripadaju ovim supkulturama ili ne.

Pogledajte kako starke izgledaju kad ih nose poznate ličnosti na ovim legendarnim fotografijama.

Leonardo DiCaprio u filmu "Basketball Diaries"Otvori galeriju
Trendovi iz 90-ih Najgori modni trendovi iz 90-ih Torba Minje Tarle, foto: Mina Piščević Minja Tarle: Nova letnja kolekcija rančeva i torbi Jackie O. Jackie Kennedy Onassis i njena najbolja „street style“ izdanja Košulja kao haljina Košulja kao haljina – najudobniji letnji komad garderobe · ·