Kako sve da nosite kaftan
PULS GRADA · moda

Uvek se u vreme leta povede priča o neobičnom modnom komadu koji vodi poreklo iz Persije. Toliko je udoban da pojedine dame po uzoru na njega šiju haljine u kojima provode dobar deo godine. Da je jedan od najpopularnijih predmeta koji se šije ili kupuje tokom letnjih meseci svedoče i mnoge holivudske dive, koje ga ne bi menjale ni za šta na svetu. Ali šta bi ste rekli, ukoliko bi vam neko pokazao fotografiju engleske kraljice u kaftanu, i to ne na plaži?

Poenta kaftana je da se u njemu osećate kao da ste goli – nigde ne steže, materijal leprša na morskom vetru, a vi ste romantični, i ukoliko je neophodno odmah možete i na koktel, jer on je praktičan kao malo koja druga garderoba. Veoma je popularan kod rockera i njihovih žena, o ma kojoj generaciji da govorimo, ali njegovom „bohemian“ utisku nisu se opirale ni filmske dive tokom nekoliko prethodnih decenija. Stilisti tvrde da su njegove mogućnosti bezgranične, da je kroj takav da kaftan može izgledati i veoma seksi i vrlo elegantno, kao i da je idealan za one stidljivije jer malo šta otkriva na prvu loptu. Na vama je samo da odaberete onaj za koji smatrate da bi vam se najbolje slagao sa sandalama, torbom ili kupaćim kostimom – a ko bi u tome bio bolji savetnik od holivudskih lepotica i još po nekog poznatog lica.

Kako da nosite kaftan Otvori galeriju
Marciano Guess U Guess-u od glave do pete Pozdrav iz Kopenhagena Pozdrav iz Kopenhagena: Šta se nosilo na Nedelji mode? Spremni za jesen Spremni za jesen uz Zaru Zvezde novog Pirelli kalendara Zvezde novog Pirelli kalendara · · · · · · ·