Korisni saveti za čaj
U VAZDUHU · urban flash

Verovatno već znate toliko toga o lekovitim svojstvima biljaka, i sigurno imate i svoj omiljeni čaj. Neki ga pripremaju koristeći sušene biljke, a neki one industrijski spakovane u obliku kesica čaja. Ako ipak niste znali da se te kesice mogu koristiti i za druge stvari a ne samo za spravljanje napitka u kojem uživate, evo nekoliko saveta kako da ih upotrebite.

Oni koji ne vole previše hemijskih preparata u svom domaćinstvu, potrebe mogu da zadovolje i uz pomoć prirode. Kesice čaja odlično se mogu koristiti u različite svrhe, samo ako znate za šta i kako…

Prirodni dezodorans za cipele

U cipele se stavlja nekoliko kesica čaja, ili možete i sami da aromatične biljke poput nane, kantariona ili obične kamilice stavite u unutrašnjost cipela ili cipelarnik. Neprijatni mirisi će ubrzo nestati u roku od nekoliko dana.

Čistač za parket

Crni čaj ili neki drugi u zavisnosti od boje vašeg parketa može biti odličan za čišćenje ali i skrivanje malenih ogrebotina u drvetu. U slučaju da vam je pod svetlijih nijansi, koristite zeleni čaj!

Mariniranje mesa

Začinsko bilje ali i čajevi mogu se koristiti u zamenu za klasičnu marinadu koju koristite za ribu ili druge vrste mesa. Jak crni čaj je idealan ako planirate da pripremate svinjsko meso, ali je potrebno da ga držite u ovom napitku više sati, ili preko noći.

Prehrana zemlje za cveće

Ako niste u prilici da nabavite tečnost koja se koristi za obogaćivanje zemlje u koju ste posadili biljke, slobodno stavite sadržaj nekoliko kesica čaja u zemlju – efekat je isti.

Pomoć kod bubuljica

Ako već ne poštujete pravilo da ne bi trebalo sami da cedite bubuljice, onda makar svom licu pomozite tako što ćete nekoliko toplih prokuvanih kesica čaja koristiti jednokratno kao tufer za čišćenje lica. Kamilica i žalfija se preporučuju kao idealne protiv svih zapaljenskih procesa na koži.

Dezodorans za ruke

Nakon što ste sekli crni ili beli luk na prstima može da se zadrži neprijatan miris, a slično je i ukoliko pripremate ribu, u ovakvim situacijama koristite vrećice čaja kako biste neutralisali neprijatne mirise.

Umesto klasične kupke

Stresan dan koji je iscrpeo vaše telo nije retka pojava u tom slučaju umesto veštačkih aroma koje se dodaju u kupke i koje koristite, umorne mišiće relaksirajte zelenim čajem. Skuvajte jak čaj, sa pet kesica najmanje i sipajte u kadu punu vode, bez dodatka sapuna i gelova za tuširanje. Ovakva kupka je odlična i protiv opekotina od sunca.

Za stari nameštaj

Crni čaj je izvrstan sastojak u kombinaciji s sirćetom kako biste dobro očistili stari nameštaj. Trebalo bi najpre jednom očistiti celu površinu sirćetom, a tek potom koristiti crni ili neki blaži čaj.

Joga sa kozom Ona i njeno jare vole jogu cover 7 iritantnih stvari koje radimo na internetu Devojčica koja putuje čitav svoj život a ima samo 1 godinu Ona putuje od svog rođenja Sjajna rešenja problema i izumi Ovakve ideje zaslužuju medalje · · ·