knjige
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Kako srediti police sa knjigama? Čini se da se ona čuvena „Toliko mnogo knjiga toliko malo vremena“ preoblikovala u „Toliko mnogo knjiga tako malo prostora“. A moraju se negde i nekako odložiti. To prelepo bogatstvo u knjigama.

Da li ćete knjige sortirati azbučnim redom? Ili vam to nema smisla jer će vam se triler naći pored ljubića koji su vam poklonili za rođendan. Hoćete li njihov raspored odrediti prema žanrovima? Volite da znate gde vam je svaka knjiga u svakom trenutku? Dobro, verovatno imate neki sistem. Ako niste od onih koji misle da sve mora biti pod konac, imamo nekoliko kreativnih rešenja kako da organizujete police za knjige.

1. Koristite same knjige kao police. Što da ne, ovo super izgleda i kada se fotografiše za Instagram. A i ekonomično vam je ako vam je ponestalo mesta na pravim policama za knjige.

2. Složite knjige po bojama korica. Ovo osvežava vaš stan, zasigurno. A i sama polica postaje vizuelno umetničko delo. Igrajte se, zabavno je.

3. Stavite knjige van polica. Nađite neke lepe kartonske ili drvene kutije ili budite krativni, možete i stepenice da koristite kao police.

4. Za serijale ili istog pisca napravite sami omote za knjige. Kao kad smo uvijali udžbenike u vreme kad smo bili u osnovnoj školi.

5. Dodajte cveće među police sa knjigama. Oplemenite police još više. Ovo je odlična dekoracija i kuća će vam mirisati na knjige i cveće. Šta ima bolje od toga?

6. Okrenite knjige na lice. Kao u knjižarama kada žele da istaknu pojedini naslov, stave ga na lice. Realno, lepše izgleda nego kad je cela polica knjiga okrenuta na riknu.

7. Možete knjige da složite i vertikalno i horizontalno na istoj polici. Razbija monotoniju, stvara kreativni haos i privlači poglede, naravno.

Blogovi o enterijeru Na korak do inspiracije: Najzanimljiviji blogovi o uređenju enterijera IMG_5564 Arts&Crafts: Kuhinja kao mesto okupljanja gradovi Svetske metropole nekad i sad 2016_Domino_highres_NK-3 cover Domino: Mesto za osveženje i predah · · ·