ui
KULTURA · art

Grafička dizajnerka Meaghan Li stvorila je radove koji prikazuju kako izgleda mozak pod dejstvom različitih droga. Minimalistički posteri koje ćete videti u nastavku teksta zasnovani su na iskustvima pojedinaca koji godinama zloupotreblajvaju psihoaktivne supstance.

Ilustracije su nazvane This Is Your Brain On Drugs, i pokazuje efekte koje na mozak ostavlja konzumiranje marihuane, alkohola, kokaina, spida… Svako ko je konzumirao ove supstance prepoznaće u posterima njihovo dejstvo. Autorka projekta ne zagovara upotrebu droge, naprotiv. Smatra da edukacija može da pomogne u tome da se ili droga konzumira sa što manje štete ili da se ne konzumira uopšte. Meaghan Li zagovara pristup da kao što je droga dostupna tako treba da budu dostupne i sve informacije o tome kakav je efekat, kakve su posledice, kako zaista izgleda konzumirati psihoaktivne supstance. U galeriji pogledajte njene radove.

„This Is Your Brain On Drugs"Otvori galeriju
"Soma" „Soma“ – umetnički projekat Milana Antića Portreti Uroš Predić Izložba Uroša Predića u Beogradu NAK Izlozba „Rimski nakit u Beogradu“ tz Najbolja ulična umetnost iz celog sveta · · ·