Muzika vašeg lica
U VAZDUHU · tech/web

U vremenu kada tehnologija ide napred onom brzinom i stepenom kreativnosti koji se teško može registrovati, ništa nije nemoguće i sve postaje predmet njenog izučavanja, ili poigravanja.

Ako ste do sada verovali da su muze inspirisale muzičare da komponuju ili im posvećuju velika umetnička dela, danas vam za tako nešto neće biti potreban ni Bob Dylan niti Mocart, već samo jedan mali i zanimljiv program koji su osmislili japanski naučnici.

Face Melody je internet stranica na kojoj možete da otkrijete kako bi na osnovu vašeg lica i njegovih karakteristika zvučala vaša pesma. Svako lice ima svoje specifičnosti, a koliko je ljudi toliko je verovatno i različitih lica i karakteristika na svakom, zato ne treba da vas začudi što je grupa mladih naučnika došla na ideju da napravi program koji svakome od vas omogućava da na jednostavan način proverite kako bi zvučala muzika napravljena po vašoj meri!

Sve što je potrebno da učinite jeste da odaberete fotografiju, ili se slikate neposredno pre nego što programu zadate naredbu da vam otkrije muziku vašeg lica, a on će na osnovu već postojećih algoritama i vaše fizionomije komponovati jedinstvenu melodiju. Face Melody pored stvaranja psihodeličnih numera služi i da proceni zanimljivosti na vašem licu, od stepena sreće, preko stanja lica do boje kože, pa će prema tome i kreirati konačan zvučni zapis. Možda ste baš vi hit ovog meseca, godine ili decenije, proverite!

Dron koji crta Flying Pantograph – dron koji crta Web zona Aplikacije bez kojih se ne može Šta sve škodi računaru 6 loših navika kojima štetite svom kompjuteru Novi mobilni telefoni Najbolji pametni telefoni koji nisu iPhone · · ·