kalashnikov-electric-supercar-3
PULS GRADA · auto

Možda je najpoznatija po svojoj jurišnoj automatskoj pušci AK-47, ali ruska kompanija Kalašnjikov već godinama želi da se dokaže u proizvodnji i nečeg drugog osim oružja. U svom poslednjem nastojanju da proširi asortiman proizvoda, ona je izašla u javnost sa novim modelom električnog automobila retro izgleda, kojim žele da pariraju drugim sličnim vozilima sa zapada pre svega automobilima marke Tesla.

Četvrtasta svetlo plava limuzina je prvi put predstavljena 23. avgusta ove godine na Sajmu odbrane u Moskvi. Automobil se zove CV-1, a njegov izgled je inspirisan starim sovjetskim porodičnim vozilom Izh-Kombi iz ’70-ih.

Mada spolja deluje prilično staromodno, ljudi iz kompanije Kalašnjikov tvrde da je tehnologija sa kojom raspolože u toku sa najmodernijim dostignućima u ovoj oblasti. Oni su posebno ponosni na njegov inverter, za koga kažu da je revolucionaran.

Promovisan kao „električni superauto“, CV-1 poseduje bateriju koja traje oko 350 km, što ga čini konkurentnim sa Teslinim Modelom 3. Naravno, ove tehničke karakteristike ne treba uzimati zdravo za gotovo budući da se automobil još uvek nalazi u prototip fazi i i dalje se ne zna kada i da li će početi da se masovno proizvodi.

U svakom slučaju, raduje nas što je još jedna kompanija odlučila da se oproba u proizvodnji električnih automobila. Konkurencija u proizvodnji ovakvih vozila može biti samo dobra za krajnje potrošače.

page-drum Smešne situacije na drumu _STA0641 City letnja preporuka #26: FIAT 500 kabriolet maxresdefault 75 vrsta vozača: Koji ste vi? shutterstock_213641863 Pomoć na putu: Jedno rešenje za sve probleme na drumu · · ·