kanc
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Estetika je jedan od vodećih principa kada je u pitanju uređenje prostora. Naravno, postoji i gomila drugih smernica koje treba uzeti u obzir kada je u pitanju opremanje stana ili radnog prostora. Posebno je bitno urediti kancelariju tako da se u njoj osećate kao „svoj na svome“ jer se tamo provodi mnogo vremena, a često je potrebno i da budete efikasniji i produktivniji, nego što biste to morali biti u recimo dnevnoj sobi ili kuhinji…

Vreme koje provodite na poslu je uglavnom stresno. Stoga i prilikom uređenja poslovnog prostora treba voditi računa o pravoj kombinaciji koja će doprineti produktivnosti i tome da se zaposleni osećaju dobro, prijatno i komotno. Nekoliko trikova ćete pronaći u nastavku teksta, a na vama je da testirate i sebe i svoj radni prostor već u toku naredne nedelje.

Kada ste u nedoumici, kupite priznati brend
Ako razmišljate koji proizvod da kupite, manje ćete pogrešiti ako kupite proizvod priznatog brenda. Te stvari imaju preporuku od većeg broja klijenata i poznati brendovi svoje proizvode često prilagođavaju trendovima. Takvi imaju i linije proizvoda za poslovne prostore, a nema potrebe da vam objašnjavamo kako i sitnica iz Ikee ili Jyska može da vam oplemeni radni sto, na primer.

Obraćajte pažnju na godišnja doba
Kao što i u stanovima pravimo velika prolećna i jesenja spremanja, tako bi trebalo da se radi i kada su poslovni prostori u pitanju. Leti, ukrasite kancelariju cvećem. Ovo će uskladiti vaš poslovni prostor sa spoljašnjim svetom. U proleće lale ili zumbuli, a u jesen ruže, može?

Dodajte nešto lično
Dozvolite svojim zaposlenima da unesu deo sebe u radni prostor, u slučaju da ste vlasnik kompanije. Ohrabrite ih da to učine. Neki detalj koji odudara od potpuno sterilnog uređenja itekako će uticati na produktivnost i osećaj pripadnosti. Zavese, poseteri, jastuci, sve to može da oplemeni prostor.

Omogućite relaksaciju
Ako ne možete da odvojite jednu prostoriju za relaksaciju gde bi bile udobne fotelje, svakako možete da odvojite kutak za akvarijum i biljke, nešto što zaista opušta i smiruje. Čak i tepisi imaju dozu topline koja može da pomogne da se u kancelariji ljudi osećaju prijatnije.

3d Prva stambena kuća odštampana 3D štampačem bus Autobuska stanica gde se osećate kao kod kuće kuća Idealne nijanse za prostorije u vašem domu sj Apple se seli u futuristički Apple Park · · ·