Narandžasti karmin
PULS GRADA · lepota

Leto je, kad god da nam stigne, vreme za minimum šminke i maksimum zabave. U danima kada svaki puder voli da nestane sa lica pod naletom vrućine i kada kombinovanje tri senke na kapcima predstavlja samo trošenje dragocenog vremena, ono što najlakše, najbrže i najefektnije može da istakne lice i začini kompletan izgled, svakako je karmin.

Zemljane i prirodne boje dobro stoje svima, neutralne su, i samo od boje tena zavisi hoćete li odabrati nijansu koja u sebi sadrži nežniju roze, ili ćete, ukoliko ste tamniji, poneti klasičnu bež sa dodatkom smeđe. Uz preplanuli ten odlično idu i bronzane i zlatne nijanse, i sve one su sjajan izbor za sveden, klasičan izgled.

Ipak, leto ne bi bilo tako zabavno kada ne bismo sebi dali oduška i poigrali se živahnim bojama. Pravo sa modnih pista nam stižu pink, ljubičaste i narandžaste, pa bi bila šteta ne isprobati i nešto drugačije. U svetu jarkih boja ima za svakog ponešto: od onih mirnijih, preko ženstvenih, sve do upadljivih.

Neobična ljubičasta Radiant Orchid je boja godine koja se očekivano preselila i u svet šminke: nijanse karmina variraju od svetlijih nosivih roze i vesele ciklame, do izazovnih, skoro neonskih pink i ljubičastih koje savršeno pristaju onima sa tamnijim tenom i preplanulom kožom. Tekstura ima raznih, i mat i sjajnih, ali ako želite da igrate na sigurno, šminku na očima svedite na minimum, a višak boje na usnama utapkajte maramicom ili matirajte tankim slojem pudera u prahu.

Još jedna boja koju bi na usnama, bar kako trendovi nalažu, obavezno trebalo imati ovih dana je narandžasta. Za one koji nisu dovoljno hrabri to može biti i boja breskve ili koralna, ali je ipak jarka i neonska narandžasta ono što će obeležiti godišnje doba pred nama, bar kad je u pitanju šminka. Pravo sa revija najvećih kratora, vrišteća oranž je stigla u prolećno-letnje kozmetičke kolekcije kuća koje diktiraju trendove.

U obliku karmina najčešće je potpuno mat, a osim klasičnog nanošenja, videli smo i predloge za gradijent – sve popularniju tehniku kojom se usne nijansiraju od svetlije u uglovima, do najintenzivnije na sredini. I narandžastu, kao i ostale boje karmina, trebalo bi birati prema boji tena, kose, pa i očiju: onima sa hladnijim podtonom lepše će stajati hladnije nijanse narandžaste, onima sa toplim tenom odlične će biti one sa zlatastim odsjajem, svetliji ten će zablistati sa nežnijim nijansama breskve, a onima koji su tamni najbolje će se uklopiti narandžaste sa smeđim tonovima.

MAC kozmetika M•A•C kozmetika sada i kod nas Dodir Pariza Dodir Pariza na Beogradskom sajmu Ulja za negu lica Ulja za negu lica – kratki vodič Nokti Prolećna eksplozija boja i na vašim noktima