TO Budva
PULS GRADA · aktuelno

Turistička organizacija Opštine Budva i ove je godine među izlagačima koji su iskoristili priliku da se predstave na jednom od najvažnijih turističkih dešavanja u Srbiji i jugoistočnoj Evropi – Međunarodnom beogradskom sajmu turizma. Ovim nastupom, Turistička organizacija Budve započela je veliku regionalnu promotivnu kampanju kojom želi da privuče goste koji će uživati ne samo u njihovim prirodnim lepotama i kvalitetnoj ponudi ugostitelja, već i u mnogobrojnim sadržajima koje najavljuje.

Tokom ovogodišnjeg predstavljanja u Beogradu, odlučili smo se za raznovrstan koncept, koji će, nadamo se, biti interesantan brojnim posetiocima, ali i plodonosan predstavnicima turističke privrede, koji su prisutni na našem štandu, nikada u većem broju, nego ove godine. Predstavili smo se na moderno osmišljenom prostoru koji korespondira sa tradicionalnom primorskom arhitekturom, i to kroz različite programske celine, kazala je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije Opštine Budva.

Autentična primorska kuhinja, specijalni uskršnji i prvomajski aranžmani, prepoznatljive manifestacije i festivali najvažniji su segmenti turističke ponude kojima se najznačajnija turistička destinacija Crne Gore predstavila na 41. izdanju sajma.

U želji da što kvalitetnije i lepše ozvaniči početak još jedne uspešne turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva i ove godine za sve goste budvanske rivijere organizovala je raznovrstan program krajem aprila i početkom maja. Manifestacija Karnevalske majske večeri, koja je prošle godine imala svoje prvo sedmodnevno izdanje, ove godine biće održana od 29. aprila do 5. maja. Biće to najveća višednevna svetkovina tog tipa u regionu, u kojoj će učestvovati nekoliko desetina grupa iz zemalja regiona i Evrope. Kao i prošle godine i ovoga puta gosti crnogorske metropole turizma uživaće i u brojnim muzičkim i koncertnim dešavanjima. Prošle godine je ova manifestacija okupila više od 1200 učesnika iz zemalja regiona, Ukrajine, Rusije, Italije, Moldavije, Albanije.

,,Kako Budva tradicionalno neguje manifestacioni turizam, pa tokom cele godine ima brojna dešavanja, osim karnevala, goste i ove godine očekuju manifestacije Od Uskrsa do Vaskrsa, Budva Grad teatar, muzički festivali Sea Dance Festival i Spring Break Montenegro, Fešta od makarula, i mnogi drugi, dodala je Maja Liješević.

,,Nama je zadovoljstvo da Crna Gora kao destinacija u odnosu na druge koje imaju slične ponude i proizvode može da kaže da je njena prednost mali prostor na kom imamo jedinstvo različitosti, a naši gosti privilegiju da za manje od sat vremena sa mora stignu na planinu i iskuse najraznolikije oblike odmora. Prošle godine je našu zemlju posetilo preko 2.200.000 turista i ostvarilo gotovo 13 miliona noćenja. To je za jednu zemlju sa malim brojem stanovnika odličan rezultat. Dakle, naši su kapaciteti iz sezone u sezonu popunjeni maksimalno, ali ono gde mi vidimo našu šansu za rast su period predsezone i postsezone kako bismo bili atraktivni svih 365 dana, izjavila je Željka Radak Kukavičić, direktorka Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore, koja je takođe nastupila na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu.

Turistička organizacija Budve na sajmu je za sve posetioce njihovog štanda organizovala veliku nagradnu igru i poklonila veliki broj nagrada među kojima su aranžmani u nekim od najboljih hotela budvanske rivijere, poklon ulaznice za budvanske manifestacije i turističke atrakcije, kao i autentični primorski proizvodi i specijaliteti.


organska-pijaca1 Organska pijaca svakog ponedeljka na Dorćol Platz-u Leto - Mario Nuci, nazvan Mario de Fjori, i Karlo Marati, nazvan Marata Velika italijanska izložba u Narodnom muzeju od 7. marta – Berninijeva škola i rimski barok Dejan Papic - EY Preduzetnik godine Dejan Papić – EY Preduzetnik godine hot since 82 1 Odbrojavanje se bliži kraju: Hot Since 82 spreman za Beograd · · · · ·