Projekat Earth 2050.
U VAZDUHU · svet

Projekat kompanije Kaspersky Lab, Earth 2050, omogućiće korisnicima da steknu uvid u to kako bi svet mogao da izgleda u budućnosti, kao i da podele svoja predviđanja. Popularni multimedijalni projekat kompanije Kaspersky Lab, Earth 2050, od skoro je ažuriran i sada sadrži vizionarske panorame gradova kao što su Dubai, Njujork i Moskva, a korisnicima daje uvid u predviđanja kako bi ovi gradovi mogli da izgledaju za 30 godina.

U početnoj fazi, ovaj projekat je bio fokusiran isključivo na sadržaj koji su obezbeđivali istraživači i stručnjaci širom sveta. U međuvremenu, projekat je postao otvoren za svakoga ko želi da podeli svoju viziju budućnosti, tako što je korisnicima omogućeno jednostavno postavljanje i deljenje sadržaja na stranici. Usled sve veće popularnosti u prethodnih 9 meseci, preko milion korisnika je posetilo veb stranicu projekta.

Korisnicima je sada dostupno nekoliko novih panorama svetskih gradova, koje im omogućuju da steknu uvid u to kako futurolozi vide svetske metropole, kao što su Moskva i Dubai, za 10, 20 ili 30 godina. Takođe je dostupna i panorama Njujorka.

Korisnicima je takođe dostupna i opcija da ocene predviđanja futurologa na veb stranici projekta, kako bi pomogli svim posetiocima da bolje razumeju koja predviđanja su realnija da će se ostvariti. Korisnici takođe mogu da dele pojedinačna predviđanja, panorame, grafičke nacrte ili profile autora preko društvenih mreža, čime je pojednostavljen proces razmene ideja.

Prilikom posete veb stranice, korisnici će takođe moći da traže predviđanja koja ih zanimaju preko tagova, čime će proces pretrage biti znatno pojednostavljen. Svi grafički prikazi će takođe biti objedinjeni na posednoj stranici, pod nazivom Art. Takođe, što korisnici više glasaju, biće im dostupno i više informacija o predviđanjima za budućnost.

Projekat „Earth 2050“ takođe je osvojio Best of the Best Red Dot nagradu. „Ponosni smo na činjenicu da ovaj projekat nije privukao samo pažnju futurologa, već i zajednice dizajnera. Oduvek smo smatrali da je kroz sliku jednostavnije dobiti ideju kako će svet izgledati u budućnosti, i zbog toga smo se opredelili za koncept koji podrazumeva vizuelno primamljiv dizajn, a činjenica da smo privukli pažnju dizajnerske zajednice predstavlja veliko priznanje za nas”, objasnio je Vladislav Birjukov (Vladislav Biryukov).

cover Najneobičnije profesije na svetu 1510505963-0_cover 38-godišnji Britanac je odlučio da živi kao da je 1946. gangster-cemetery-yekaterinburg-56_cover Ekstravagantna groblja ruskih mafijaša coverfes5ival Festival demona u Japanu zbog koga deca imaju noćne more · · · ·