54bc285596aa6_-_hbz-movie-role-jennifer-shailene-92346277-xl_cover
KULTURA · film/TV

Za dobijanje glavne uloge u holivudskom hitu potrebno je mnogo više od talenta. Kao uostalom u svemu, i u ovom slučaju mnogo toga zavisi od sreće. Biti na pravom mestu u pravo vreme, dobro se pokazati na audiciji i, na kraju, odlučiti u kojem ćete filmu igrati između dva ponuđena, su samo neki od faktora koji ključno određuju ko će završiti u nekom filmu, a ko ne. U današnjoj igri „šta bi bilo, kad bi bilo“ bavićemo se kasting odlukama u vezi nekih poznatih ženskih uloga u holivudskim filmovima.

1. Dženifer Lorens i Šejlin Vudli, Igre gladi

S obzirom na veliki uspeh trilogije romana po kojima je napravljen film, ni malo nas ne čudi činjenica da je veliki broj mladih glumica bio zainteresovan da se nađe u ulozi Ketnis Evergrin. Ova uloga je lansirala karijeru Dženifer Lorens i od nje napravila najplaćeniju glumicu današnjice. Njena koleginica Šejlin Vudli, koja je takođe išla na audiciju za ovu ulogu, ne može da se požali svojim dosadašnjim uspehom u svetu filma, ali je sigurno da bi ona danas bila znatno popularnija da ju je dobila.

2. Mila Kunis i Blejk Lajvli, Crni labud

Blejk Lajvli je bila samo jedna u nizu glumica koja se borila za ulogu nasuprot Natali Portman u ovom psihološkom trileru. Na kraju je lik loše devojke i balerine odigrala Mila Kunis, čija je crna kosa, iskustvo u plesu i prijateljstvo sa Natali, imalo odlučujuću ulogu u njenom izboru.

3. Džulija Roberts i Meg Rajan, Zgodna žena

Uloga koja je od Džulije Roberts napravila veliku zvezdu, mogla je vrlo lako da završi u rukama drugih glumica. Meg Rajan je bila prvi izbor producenata i režisera, ali je ona odlučila da odbije njihovu ponudu. Dženifer Koneli i Vinona Rajder su takođe učestvovale na audiciji. Izbor je, ipak, pao na Robertsovu, zahvaljujući njenoj roli u filmu Čelične magnolije, koja je ostavila dobar utisak na režisera Zgodne žene Gerija Maršala.

4. Anđelina Džoli i Nikol Kidman, Gospodin i gospođa Smit

Da li možete da zamislite svet u kojem Bred Pit i Anđelina Džoli nisu bili zajedno gotovo deset godina i svojim ljubavnim avanturama nisu popunjavali naslovne strane vodećih svetskih magazina i tabloida. Sve je moglo da izgleda mnogo drugačije da Nikol Kidman, koja je već prihvatila ulogu Džejn Smit u ovom filmu, nije u poslednjem trenutku odlučila da je prepusti nekom drugom.

5. Kristen Stjuart i Fransis Bin Kobejn, Sumrak

Robert Patinson i Kristen Stjuart su još jedan poznati holivudski par koji je svoju filmsku romansu prebacio i u stvaran život. Svoju globalnu prepoznatljivost mogu da zahvale filmu Sumrak, koji je svojevremeno bio omiljeno štivo hordi tinejdžerki, ali i nekih malko starijih devojaka. Zanimljivo je da je uloga Bele prvobitno bila namenjena Fransis Bin Kobejn, ćerci Kurta Kobejna i Kortni Lav. Ona ju je odbila pošto je smatrala da je scenario suviše seksistički. Hvala joj na tome!

Junski bioskopski repertoar Junski bioskopski repertoar: Zatišje pred buru Cover - foto izvor fondosdepantalla.top (levo) i wallpapersafari.com (desno) Cenzuriši sve što možeš: 10 filmova koji su zabranjeni u Kini cover_cover Top 10: Najbolji rok dokumentarci Tom Kruz Tom Kruz u filmu „Beri Sil – Američki original“ · · · · ·