Katapult
PULS GRADA · moda

Katapult je festival koji ima za cilj da okupi i promoviše radove mladih inovativnih, kreativnih ljudi u oblasti primenjene umetnosti i modnog dizajna. Program predstavlja oko 130 odabranih izlagača, koji prikazuju originalniju ponudu svakodnevnih predmeta, kao što su: broševi, rajfovi, torbice, šeširi, ogrlice, minđuše, naočare, narukvice, satovi, lampe, šolje, odeća, keramika, slike, grafike, ukrasi i drugo.

Ovim jedinstvenim dešavanjem u našem gradu, Katapult široj javnosti želi da približi stvaralačke tokove mlađe generacije i otkrije im jedan novi, maštovitiji svet, naspram preovlađujućeg sveta serijske proizvodnje odeće, obuće i aksesoara. Ciljne grupe Katapult projekta jesu sve generacije zainteresovane za stvaralaštvo neafirmisanih umetnika, koji će ponuditi svoje proizvode po pristupačnim cenama.

Prvi Katapult je krenuo početkom 2011. godine kao mala prodajna izložba nakita i modnog aksesoara, gde je učestvovalo oko 20 izlagača.

Početkom 2012. Katapult je dobio ozbiljniji koncept, jer su počeli da organizuju festivale u Delta Cityju, tako da je sam festival poprimio još veći i ozbiljniji oblik. Priključili su im se mladi dizajneri garderobe. Pored nakita i popularnih krpica, na Katapultu uvek mogu da se nađu posebni stilovi koji i dalje oduševljavaju kupce. Neki od tih stilova su Vintage, Steam Punk, reciklirani nakit itd.

Šmizla Vintage shop „Шмизла“ za one koji ne pristaju na konvencionalni stil Rename Shop Najbolji „ulov“ sa novogodišnje Mode za poneti Zla kraljica Cipele sa smislom za humor Chiara Ferragni @chiaraferragni Najuticajnije modne blogerke na Instagramu