cover
PULS GRADA · moda

Trendove ne treba pomno i slepo pratiti, ali nije loše znati šta se to dešava u modnom svetu. A kako nam se bliži nova godina, čini se da će omiljene odevne komade zameniti neki drugi. Možda će vam biti žao da se odreknete nekih trendova, ali zapravo treba da se radujete još jednoj godini, i prilici da isprobate drugačije stvari.

Zaboravite karirane i pređite na kockaste printove

Tanka je linija između ova dva trenda, ali razlika nije zanemarljiva. Neka klasične karirane košulje i suknje zamene stajliš kaputi i pantalone na razigrane i sofisticirane kocke i pruge. Od modnih pista preko ulica, kockasti paterni su polako svuda, a naglasimo da i svima dobro stoje.

Korsete zamenite širokim kaiševima

Korseti u službi kaiševa su već ugušili, u prenosonom i bukvalnom značenju. Iako je istina da sa njima svaki odevni komad izgleda bolje, a figura tanje, došlo je vreme da odstoje malo u ormanu. Umesto njih, pređite na široke kaiševe, koje bi trebalo da imate u nekoliko boja. Tako ćete ih lako kombinovati sa svime, a i struk će vam biti naglašen.

Recite zbogom milenijalskoj roze, i poželite dobrodošlicu boji lavande

Ako je i jedan trend obeležio ovu godinu, onda je to svakako milenijalska roze boja. Međutim, tendencije u modi se menjaju brzinom munje, pa će sledeće godine ovu famoznu boju zameniti jedna druga. U pitanju je nežno ljubičasta, boja lavande. Osim toga, ona je odlična nijansa da u dobrom stilu započnete proleće 2018. godine.

Dosta je bilo torbica oko struka, sada su tu one sa resama

Torbica oko struka koja je bila apsolutni hit osamdesetih godina, doživela je svoj veliki come back ove godine. Definitivno je praktična, duhovita i puna rerto šarma, ali novi oblici i dizajni torbica prete da je istisnu u nastupajućoj godini. Sudeći po modnim revijama, torbica sa resama, koja dolazi u neočekivanim bojama i oblicima, biće predvodeća u narednoj godini.

Izujte skejterske patike, a obujte stare tatine

Ne morate iz ovih stopa da stare dobre skejterske patike vraćate na dno cipelarnika, ali budite svesni da će se one takozvane „tatine patike“ vratiti u modu. Reč je o nešto glomaznijim sportskim patikama, u kombinaciji čudnih boja. Na vašem ličnom stilu biće da ih u novoj godini interpretirate na samo vama osobit način.

Klasične crne čizme su prevaziđene, zato nosite čarapa-čizme

Ukoliko volite da igrate na sigurno, onda dobro znate da su crne kožne čizmice do zgloba sa blok petom uvek sigurna opcija. Naredna godina je pravo vreme da prestanete da igrate na sigurno, i upustite se u eksperimentisanje sa novim trendovima. Predlog je da nabavite čarapa-čizme, koje se tako zovu jer su od materijala koji lako klizi i prijanja uz nogu. Bonus je što idu uz sve, od običnog džinsa do elegantne haljine.

Bomber jakna neka ostane u ormanu, a vi se ogrnite blejzerom

Bomber jaknu smo videli u svim bojama, oblicima, dezenima i markama, pa bi stvarno bio red da sledeće godine ne bude toliko nošena, jer je trend sam po sebi zaista prevaziđen. Elegantni blejzer ili sako ići će sa svime što obučete, a posebno ako je u kompletu sa pantalonama. Ova osvežavajuća promena poslužiće svakoj prilici, pa neka bude i vaš izbor za 2018.

Skinite minđuše sa ušiju, i okitite se mnogobrojnim nakitom

Istina je da su minđuše koje se nižu duž ušne školjke izuzetno kul i trendi, ali bez obzira na to nisu više komad nakita koji je neophodno da imate sledeće godine. Oslobodite se i razigrajte, pa umesto njih nosite velike i upadljive komade nakita. Kao u stilu osamdesetih godina, i nemojte se plašiti da ćete preterati, jer je u ovom slučaju to zapravo poželjno.

Pokrijte gola ramena, pa otkrijte čari velikih rukava

Što se silute tiče, majice i haljine koje pokazuju gola ramena ove su godine bile pravi modni hit. To je razlog više što naredne godine neće biti toliko popularne. Na pomolu je nova i ženstvena silueta, a u pitanju su romantični i prenaglašeni rukavi. Uz ovakav komad uklapanje ostatka garderobe biće znatno olakšano, što je samo još jedan razlog da se okrenete košuljama ili majicama sa neobičnim rukavima.

Teksas kombinezoni su out, teksas na teksas je opet in

Kombinezoni na tregere veoma su simpatični, ali se čini da nisu bili dovoljno voljeni ove godine, da bi nas ponovo sačekali u sledećoj. Umesto njih, veoma brzo se ponovo vratio trend nošenja teksasa na teksas, što i nije tako loše jer vam daje kreativnu slobodu da se igrate sa teksturama i volumenima.

pagevictor Evolucija krila Viktorijinih anđela od 1998. do danas cover Četiri odevne kombinacije koje ćete želeti da nosite čitave sezone Reebok - Fashion Week - dan 3 (26 of 64)_cover Luka Raco, Jelena Gavrilović i DJ Prema u poseti „Reebok gradu“ Ana Trošić Trajković Bogata jesenja pulsiranja · · · · · ·