Kee WiFi ruter
U VAZDUHU · tech/web

Koliko puta ste čuli ili izgovorili rečenicu da je najjeftiniji internet komšijin internet? Ako niste svoju Wi-Fi mrežu zaštitili verovatno ćete videti gomilu klinaca ispod prozora. Čak ako i zadate šifru, da biste je lakše zapamtili, koristili ste svoju kombinaciju imena i godine ili svojih najmilijih što svako može da „provali“.

Sve ovo odlazi u zaborav sa KeeWiFi ruterom koji zahteva samo jedan dodir sa uređajem koji preko njega izlazi na internet. Nakon toga se uređaj povezuje na KeeWiFi signal preko aplikacije i internet se koristi kao i do sada preko standardnih rutera. Da biste koristili komšijin internet sada je potrebno da vas on pozove na kafu pa da se nakačite kontaktom telefona i rutera, a ako želite da i vaš laptop ima komšijin WiFi moraće i on na trač partiju.

Mrežu koja se emituje preko KeeWiFi je nemoguće nedozvoljeno koristiti iz jednostavnog razloga jer šifra ni ne postoji. Čim se izvadi iz kutije i kablom poveže sa netom ovaj ruter je spreman za rad i emitovanje Wi-Fi signala. Nema više čitanja uputstva za upotrebu, komplikovanih podešavanja, zadavanja šifri i njihovog pamćenja, a svi znamo koliko ovo može biti komplikovano ljudima koji se lošije razumeju u tehniku.

Petentirani ruter nastao u Kini ima „dual-band“ prenos signala od 2.4 GHz i 5.0 GHz sa brzinom do 867 Mbps. KeeWiFi podržava standard 802.11ac i „enterprajz“ mrežnu tehnologiju čiji je WiFi signal jak, postojan i brz. I ne samo što će vaš internet koristiti manji broj ljudi pa će vam signal biti jači, već se signal usmerava direktno prema vama. Nema više rasipanja signala u svim pravcima jer ruter otkriva gde je uređaj sa kojim se upario i šalje WiFi isključivo u tom pravcu, odnosno deli ga u više pravaca samo prema povezanim uređajima.

Jedino što je potrebno je da sačekate predstojeći jul kada će se KeeWiFi ruter naći u prodaji širom sveta. Predviđena cena je 69 dolara, što i nije puno više u odnosu na aktuelne rutere sličnih karakteristika, a garantuje nam bezbednost internet signala i mreže koju smo napravili.

Kada voziš, parkiraj telefon Telekom Srbija razvio Android aplikaciju „Kada voziš, parkiraj telefon!“ Toshiba Camileo X-Sports Toshiba Camileo X-Sports: Ekstremni sportista CES CES: Najbolji gedžeti prikazani na Sajmu u Las Vegasu Lenovo-Yoga-3 Pro Lenovo Yoga 3 Pro – novi konkurent MacBook AIR-u