Megle_cover
PULS GRADA · gastro

Kefir, poznat kao napitak dugovečnosti, oduvek se percipira kao vrlo zdrav proizvod koji svojim korisnim kulturama doprinosi opštoj vitalnosti organizma.

Prema legendi, ljudima sa severnih obronaka planine Kavkaz, prorok Muhamed je lično darivao prva kefirna zrnca i naučio ih kako da naprave kefir. Obavezao ih je da čuvaju tajnu uzgoja pod pretnjom da će izgubiti dugovečnost i vitalnost koju im je ovaj napitak davao.

Danas, zahvaljujući kompaniji Meggle, možemo uživati u kefiru vrhunskog kvaliteta proizvedenom po proverenoj recepturi od prirodnih sastojaka uz upotrebu savremene tehnologije.

Zahvaljujući svom blagotvornom dejstvu i reskom ukusu, kefir poslednjih decenija zauzima vodeće mesto među najomiljenijim mlečnim proizvodima u celoj istočnoj Evropi. Izuzetno je cenjen u svetu zdrave hrane, bogat je brojnim korisnim probiotskim kulturama, a značajno doprinosi imunitetu, boljem opštem stanju organizma i vitalnosti.

Tri ukusa kefir jagoda, kefir marakuja-breskva i kefir mango-ananas-kokos predstavljaju voćno pojačanje porodice Meggle kefira koju su do sada činili kefir sa 2,8% mlečne masti, kefir light sa 0,5% mlečne masti i kremasti kefir.

shutterstock_741377110_cover Raw cakes: Ukusni, zdravi, slatki i laki za spremanje IMG_5837_cover Ukusi Balkana na Dalekom istoku prostor Miamiam: Novi meni nudi nove magične fuzije ukusa u kojima ćete uživati shutterstock_610934495_cover Umaci i dresinzi: Prste da poližeš ·