boyfriend-sharing-750x500
U VAZDUHU · svet

Tržni centri u Kini su pronašli genijalan način da privuku ženske kupce. Mnogi od njih od sada daju mogućnost damama koje su došle same da po povoljnoj ceni iznajme privremene „momke za šoping“.

Sve je počelo kao originalna promocija za 8. mart, međunarodni dan žena, ali praksa je nastavljena i nakon ovog datuma. Šetajući se tržnim centrima u kineskim gradovima kao što su Habej ili Fošan primetićete mlade atraktivne muškarce obučene u odela kako stoje na platformama i čekaju da ih neka srećnica izabere. Oni se zovu „momci za šoping“ i dame kojima treba društvo ih mogu iznajmiti po ceni od 1 do 2 juana na sat, što je, složićete se, prilično povoljno (od 15 do 30 dinara).

„Momci za šoping“ neće samo šetati pored žena tokom kupovine, već im mogu i pružiti savete, nositi kese, razgovarati sa njima, ali i pridružiti im se na kafi ili ručku. Jedino što je eksplicitno zabranjeno je bilo kakav fizički kontakt između njih.

Većina momaka koji se bave ovim poslom su studenti koji koriste ovu i slične prilike da zarade malo novca tokom perioda kada ne mogu da budu stalno zaposleni.

Žene su različito reagovale na ovaj koncept kupovine. Nekima prija društvo „momaka za šoping“, dok su druge razočarane iskustvom i smatraju da je kupovina sa najboljom drugaricom mnogo bolja od posećivanja prodavnica sa potpunim strancem. Jedno je pak sigurno, akcija je odličan marketinški potez za one koje su je uveli. Čak iako dame baš ne trče da iskoriste ovu uslugu, većina njih će fotografisati „momke za šoping“, podeliti sliku na društvenim mrežama i razgovarati o tome sa svojim poznanicima.


1504595566497-shutterstock_605429756 Ko više zarađuje – milenijalci ili bejbibumeri? 5a282aaaf914c354018b84cb-750-563 Upoznajte lepše polovine najbogatijih ljudi današnjice naslovna U Francuskoj postoji prava kuća od čokolade Photo by Biju BORO / AFP) U ovom indijskom selu svako ima melodiju umesto imena · · ·