ezgif.com-webp-to-jpg
U VAZDUHU · svet

U kineskom gradu Čungkingu održano je zaista neobično „sportsko“ takmičenje. U pitanju je rvanje nožnim palčevima u jednom akvaparku.

Akvapark u kineskom gradu Čungkingu osmislio je takmičenje u kome dva takmičara ukrste nožne palčeve i pokušavaju da obore stopalo onog drugog, baš kao kod obaranja ruku. Pobednik je dobio titulu „najvećeg nožnog palca“.

Organizatori kažu da su uveli ovaj događaj kao zagrevanje za posetioce pre ulaska u vodu. Često se dešava da plivači dobiju grčeve, naročito u nogama i stopalima, pa je cilj bio sprečiti to uz malo dodatne zabave.

Rvanje nožnim palčevima izmišljeno je u engleskom gradu Stafordširu, kada su četvorica muškaraca pod uticajem alkohola želela da stvore sport u kojem bi Britanci konačno bili dominantni. Čak se održao i prvi „šampionat“ 1974. godine, ali je tradicija ukinuta dve godine kasnije, kada je pobedio jedan Kanađanin.

Postoje oni koji toliko obožavaju ovaj „sport“ da žele da oni postane olimpijski, ali do sada nisu uspeli da ubede Međunarodni olimpijski komitet.

collage Život u Rusiji se vraća u normalu nakon Mundijala page-zatvor-cover Zatvori u svetu: Od najudobnijih do najbrutalnijih screen-shot-2018-06-30-at-09-48-10 Japanci izumeli napravu za procenjivanje neprijatnog telesnog mirisa book-2869_1280 6 najneobičnijih škola na svetu · · · ·