Na ulicama Rusije
fotografija

Ruski fotograf koji već dugo godina živi i radi u Sankt Peterburgu napravio je mnogo fotografija svom gradu u čast . Ovoga puta pokušao je nešto malo drugačije… Eduard Gordeev fotografisao je scene sa ulica grada u kišno popodne i veče, a budući da je bilo vrlo vlažno i da je zbog kišnih kapi svetlost postajala magličasta i mutna, sve Eduardove fotografije na kraju su izgledale kao ulja na platnu.

Fotografije Eduarda Gordeeva imaju sličan dojam kao ono što se pod odeljkom „impresionisti“ može naći u velikim svetskim muzejima. Neverovatno je koliko sličnosti postoji između fotografija Sankt Peterburga tokom jednog kišnog popodneva i onoga što su slavni slikari nastojali da prikažu u okviru svojih radova i opusa. Svetlo je prigušeno i razliva se, a boje su mahom ograničene na jedan spektar koji je vrlo prijatan za oko, čak i kada se ono što posmatramo ne razaznaje u svojoj potpunosti.

Sam Eduard kaže da u svemu ovome nema ničeg neobičnog, već je sve to tipična romantika na ruski način, pa ko voli – dobrodošao je!

Sa kišnih ulica, a kao sa slikarskog platnaOtvori galeriju
Pre i posle - fotografije Pre i posle Kad očevi dopuste sve svojim mezimicama Kad ih ćerke doteraju Proslave na svetu Šta sve praznici znače ljudima na različitim krajevima sveta Fotografije slikane dronom Najbolje fotografije u 2015. napravljene dronom · · · ·