Kitchen Bar 27
PULS GRADA · gastro

Mesto koje je na zanimljiv način unelo svežinu u ugostiteljsku ponudu ovog dela grada, ima i primamljivu i pažnje vrednu ponudu hrane za svako doba dana i za razne povode.

Prvobitno koncipiran kao kafeterija, značajno promenivši izgled u odnosu na prethodne lokale na ovom mestu, Kitchen bar 27 donosi fino osveženje kako u enterijeru, tako i u privlačnoj bašti, stvarajući prijatan ambijent u kome se podjednako lepo osećate bez obzira da li ste svratili na kafu, došli na poslovni ručak ili večeru sa prijateljima.

Meni je koncipiran kroz nekoliko segmenata, a otvara ga zaista bogata ponuda za doručak koja varira nekoliko opcija uz koje kao poklon stiže sok ili kafa po izboru. Sledeći korak su interesantni sendviči, dok su uvod u glavni deo menija obrok salate od kojih smo probali vrlo izdašnu i efektno kombinovanu biftek salatu „27“ sa listićima parmezana i dresingom od senfa i meda.

Selekcija pasta i rižota donosi proverene favorite čiju ubedljivost dokazuju ukusne i moćne bolonjez taljatele, dok je uz burger i biftek, kruna mesnog dela „Rajska piletina“. Pozamašna kugla piletine punjena mocarelom i parma pršutom, prelivena gorgonzola sosom na podlozi od palente u pratnji grilovanog povrća, stvara vrlo efektan vizuelni utisak uz skladnu kombinaciju ukusa. Poslednji novitet u ponudi je selekcija pica hrskavog testa, a istinsko otkriće je rolo-pica u jedinstvenim urolanim formama idealnim za konzumaciju u većem društvu.

Za kraj: čokoladni sufle, cheese cake ili pak ukusna domaća pita sa jabukama prelivena karamelom i poslužena uz kuglu sladoleda od vanile. Nadomak prometnih gradskih tokova, vrlo prijatan kutak za predah, ali i dopadljiv gastro doživljaj za razne trenutke i povode.

Dušanovački cvet Dušanovački cvet: Vrhunska nacionalna kuhinja DSCF3871 Srpska kuća piva: Pravo mesto za najbolji domaći gutljaj Hedonopolis_3 Hedonopolis: Festival hedonizma IMG_3179-1 Korto: Odličan gastronomski izbor za svako doba dana · ·