127-1000x500
U VAZDUHU · tech/web

Kada suvlasnik Google-a (sada korporacije Alphabet) Larry Page investira u nove kompanije, svet obraća pažnju o čemu se radi. Novi zanimljivi poduhvat koji je dobio njegovu podršku je startap Kitty Hawk. On se bavi proizvodnjom električnih vazduhoplova koje u reklamama karakterišu kao prvu inkarnaciju letećih automobila o kojima maštamo već gotovo pola veka.

Na prvi pogled, međutim, ovo vozilo, nazvano Kitty Hawk Flyer, više izgleda kao džinovski dron koji je moguće pilotirati. Letelica je veoma lagana, dizajnirana da vertikalno uzleće i sleće sa vode, a namenjena je pre svega amaterima. Njeni autori tvrde da je veoma laka za vožnju i neće zahtevati dozvolu da bi se koristila.

Kitty Hawk Flyer na dnu ima dva pontona, koji joj omućavaju plutanje na vodi, dok vozilo leti uz pomoć osam propelera. Maksimalna brzina letelice je 40 km/h, a visin letenja 5m iznad vode. Ljudi koji su imali priliku da je voze tvrde da je u ovom stadijumu razvoja, ona bliža rekreativnom vozilu nego ozbiljnom prevoznom sredstvu koje bi moglo zauvek da promeni svet. Čak i sama kontrolna tabla više deluje kao konzola za video igrice, sa svim džoisticima i dugmićima.

30

Kitty Hawk Flyer se očekuje u prodaji do kraja ove godine. Informacije o ceni još uvek nisu dostupne.

Samsung Galaxy Note8 Kreirajte velika dela sa Samsung Galaxy Note8 IT akademija Kako da poboljšate svoju internet prodaju Google Deep Mind veštačka inteligencija je upravo naučila sebe do hada Google veštačka inteligencija je naučila sebe da hoda Stvarna verzija popularne igrice Angry Birds Stvarna verzija popularne igrice Angry Birds ·