Klasa, foto: Zorica Šorgić
PULS GRADA · moda

Nedaleko od ulice Kralja Petra karakteristične po glamuroznim radnjama koje prodaju kreacije domaćih i svetski poznatih dizajnera, odmah ispod Studentskog parka nalazi se skromni butik Klasa.

Deset skoro svršenih studentkinja sa iste klase odseka savremeno odevanje na Fakultetu primenjene umetnosti odlučilo je da se udruži i svoje kreacije predstavi domaćoj javnosti tako što će ih smestiti u prodavnicu jednostavno nazvanu – Klasa. Prodavnica u Višnjićevoj 2 otvorena je pre nekoliko dana, a prethodnih godinu i po su bili stacionirani u Belgrade Design Districtu u Čumićevom sokačetu.

Ivana Lazarević, Senka Kljakić, Teodora Živković, Monika Ratković, Sanja Stepanović, Ivana Stojanović, Katarina Bogdanović, Sanja Manakoski, Jelena Antanasijević i Zorana Stojanović kreiraju i prodaju originalne i nosive komade odeće. Možete naći sakoe, haljine, džempere, kape, šalove, ogrlice, narukvice, minđuše i još mnogo toga. Sve izložene cipele su delo Ivane Lazarević i u potpunosti su izrađene od kože, dok je muška odeća delo Senke Kljakić i Teodore Živković.

Pored odeće, obuće i asesoara, naći ćete i lampe koje dizajnira Ivan Marković i police koje je osmislila Katarina Ćuzulan.

Dizajneri okupljeni oko prodavnice Klasa dobili su nekoliko nagrada među kojima i nagradu Tekstila Užice za najboljeg mladog dizajnera i nagradu Boris Nikolić koju dodeljuje Belgrade Fashion Week, a koja im je omogućila da izlažu na sledećem BFW.

Iako je prva asocijacija na dizajnersku odeću visoka cena, dizajneri iz prodavnice Klasa su odlučili da ljubiteljima mode i autentičnih odevnih komada ponude pristupačnu i kvalitetnu odeću. Tako ćete za vuneni džemper izdvojiti oko 6000 dinara, za vunenu kapu oko 2000 dinara, za košulju oko 5000 dinara, a za cipele 11 000 dinara (ženske) tj. 13 000 dinara (muške).

Svi izloženi komadi odeće su sašiveni u veličini 38, a ukoliko vam je potrebna manji ili veći broj dizajner će ga sašiti posebno za vas, a kolekcije se, kao što je i običaj, kreiraju sezonski.

Dizajneri iz prodavnice Klasa udružili su se sa namerom da promovišu domaću dizajnersku scenu, da ponude nešto drugačije i bolje, ali i da se za svakog od njih čuje i da postanu prepoznatljiva imena na domaćoj modnoj sceni.

Pogledajte odeću izloženu u Klasi i atmosferu ove prodavnice u našoj galeriji:

Klasa, foto: Zorica ŠorgićOtvori galeriju

Coco Chanel Istorija male crne haljine Katapult Katapult – izložba koja spaja inovativni i retro dizajn Šmizla Vintage shop „Шмизла“ za one koji ne pristaju na konvencionalni stil Rename Shop Najbolji „ulov“ sa novogodišnje Mode za poneti · ·