klasična umetnost iz muzeja na ulici
U VAZDUHU · urban flash

Kada je francuski umetnik i režiser Julien de Casabianca posetio poznati muzej Luvr, jedna usamljena devojčica mu je zapala za oko. U pitanju nije bila stvarna osoba, već portret jedne devojčice skrajnut u zabačenom delu prostorije gde ne privlači pažnju posetilaca kao neka druga istaknuta dela.

To je inspirisalo Juliena da takvim donekle zaboravljenim slikama da drugi život, tako što će ih fotografisati, odštampati i zalepiti na zidove uglavnom neuglednih zgrada, mostove i ostale urbane građevine. Tim činom rođen je Outings street art project u kome se umetnici širom sveta pozivaju da učine isto.

Interesantno je da u nekim sredinama dobijaju i pomoć lokalne zajednice, s tim što se od njih onda traži da klasična dela lepe na oronula zdanja ne bi li ih ulepšali i siromašnim stanovnicima tih krajeva dali tračak umetnosti u kojoj nemaju prilike da uživaju toliko često.

Klasična umetnost iz muzeja na ulicama gradaOtvori galeriju
Coloring Book for Grownups Bojanka za odrasle – treba se šaliti na svoj račun Pogledajte šta se dogodi kada iPhone6 skuvate u Coca Coli Pogledajte šta se dogodi kada iPhone6 skuvate u Coca Coli Sociološki eksperiment: Pitala je 100 momaka da li bi spavali s njom (Ne)pristojna ponuda: Pitala je 100 momaka da li bi spavali s njom Hip hop albumi na Google Street View-u Hip-hop albumi na Google Street View-u · ·