Umetnost na ulicama
KULTURA · art

Projekat koji bi doslovce glasio „Preselimo muzeje na ulice“ jednostavan je način da se ljudi koji retko ili nikako posećuju ovakve ustanove kulture upoznaju sa umetnošću, i da im se pokaže da slikarstvo nije bauk, kao i da savremeni svet ne može da opstane bez svesti o tome šta su vrednosti klasične umetnosti. Njegovo ime je Julien de Casabianca, i on je reditelj i vizuelni umetnik iz Francuske koji nastoji da ovaj zabavan projekat sa ulica Pariza i Londona preseli i u druge prestonice Evrope i sveta.

Od nedavno su neki umetnici odlučili da se priključe zanimljivoj ideji mladog Juliena, pa će se inicijativa proširiti na Madrid, Barselonu, Padovu, i Tiranu. Reč je o vizuelizaciji grada koja na poznatim mestima dobija nove umetničke elemente, a obzirom da savremena umetnost podrazumeva i nove tehnologije i medije, zašto da se ne udruže svi elementi u istim težnjama – da grad postane lepši!

Muzej se seli na uliceOtvori galeriju
Odličan 5- Izložba „Odličan 5-„: Pet domaćih umetnika u galeriji New Moment Interactive Diaries Interactive Diaries: Umetnički dnevnici iz Rima, Kaira i Beograda Otvaranje izložbe finskog fotografa Otvaranje izložbe Sakari Viika „A Book of Memories“ Muzej istorije Jugoslavije - Velika iluzija Otkrivanje „Velike iluzije“ u Muzeju istorije Jugoslavije · · · ·