1-113cover
U VAZDUHU · svet

Kineski gradovi rastu velikom brzinom. Svakog dana se u starim četvrtima grade novi neboderi kako bi se stvorio prostor za brzorastuću populaciju. U određenim četvrtima, pak, još uvek se živi kao ranije.

U jednoj od takvih oblasti Pekinga građani su i dalje nastanjeni u trošnim tradicionalnim kućicama koje karakteriše manjak prostora i pretrpanost stvarima, budući da ih njihovi vlasnici koriste i za život i za posao.

Ukrajinska fotografkinja Alina Fedorenko je odlučila da ove fascinantne domove prikaže u svojoj novoj kolekciji slika po nazivom Simbioza rada i života. Kada je posetila prestonicu Kine, primetila je da je sve manje četvrti u ovom stilu. Posmatrajući život u njima, bila je zadivljena sposobnošću lokalnog stanovništva da organizuje svoj život na tako malom prostoru, ali i prisnim međuljudskim odnosima koji su vladali među komšijama.

Pogledajte u našoj galeriji kako izgledaju njene interesantne slike klaustrofobičnih domova Pekinga.

Klaustrofobični domovi PekingaOtvori galeriju

illustrated-linguistic-tree-minna-sundberg-5 Ilustrovano stablo jezika pokazuje kako smo povezani pagecover Restrikcije u fotografisanju u različitim zemljama sveta Vulkanska lava: Fascinantni snimci neverovatnog prirodnog fenomena Fascinantni snimci vulkanske lave Kad stavite Ameriku pored Australije, uočite kako su ove dve zemlje poprilično slične veličine Nakon što vidite ove mape svet vam neće više biti isti · · ·