Briga o kratkoj kosi
PULS GRADA · lepota

Kako se 2015. godina bliži svom kraju, rešili smo da se osvrnemo i vidimo šta nam je to, u smislu, ženske lepote i saveta za postizanje besprekornog izgleda ova godina ponudila. Za početak bilo je tu nekih zaista upečatljivih vizuelnih promena, koje se pre svega tiču dužine kose. Ova će godina, verovatno, ostati upamćena kao ona u kojoj su i najupornije dugokose lepotice rešile da okušaju svoju vizuelnu sreću kao dame koje nose dugi bob, ili izrazito kratku kosu.

Čitav niz slavnih ličnosti potvrdio je da srednje duga kosa ima odličan potencijal da bude viđena kao senzualna i zanosna, jer nikada nije reč samo o frizuri, već je to uvek komplet koji zavisi i od osobe koja je nosi. Možda vam je žao da skratite svoje duge uvojke, ali znajte da je jesen idealno vreme da se kosa odmori od svih štetnih faktora koji su joj možda naškodili tokom leta, a mi ćemo vam dati i nekoliko odličnih saveta koji će vam skrenuti pažnju na negu kratke ili polu kratke kose!

Svako makar i u teoriji zna kako se neguje duga kosa, ali nega kratke kose podrazumeva sasvim drugačije pristupe, pa ne bi bilo loše da obratite pažnju na sledeće stvari:

1. Manje koristite češalj a više sopstvene prste

Ključna stvar kod kraće kose je kvalitet šišanja, što će reći da ukoliko ste dobro ošišani vi ćete uvek imati frizuru. Posebna pažnja bi trebalo da bude posvećena sušenju, koje pored fena i sopstvenih prstiju za oblikovanje ne podrazumeva ništa drugo, ni lak ni penu niti kakve druge agresivne faktore. Češljanje je ok, ali za bob je češljanje prstima mnogo bolje i produktivnije, a zamršeni krajevi u vašem slučaju gotovo da i ne postoje!

2. Smanjite korišćenje figara ili pegle

Na dugoj kosi se ponekad oštećenja mogu i sakriti, ali na kratkoj tako nešto nije moguće, zato vam je potrebno da kosa bude zdrava, što nije moguće ako svakoga dana koristite neki od aparata za promenu prirodne teksture. Imajte na umu da kraća kosa zahteva da vaš prirodan tip kose istaknete i dovedete do savršenstva, a ne da ga sasvim izmenite.

3. Šišanje na svakih 6 nedelja

Samo će frizer koji vas dobro poznaje i razume kakav tip kose imate moći da vam objasni i kaže koliko često je potrebno da svraćate. Ako izbegavate frizera, može se desiti da vam od lepe frizure za nekoliko meseci kosa postane neukrotiva beživotna griva kojom ćete sigurno biti nezadovoljni, ali za to vam nije frizer kriv, već vaše uverenje da kratka kosa ne zahteva naročitu negu!

4. Perite kosu često, ali adekvatnim šamponom

Ukoliko imate masniji tip kose, na kraćoj dlaci se već nakon jednog dana mogu primetiti očigledno opadanje volumena i zamašćenost, zato nema boljeg načina da povratite dobar izgled običnim pranjem kose. Svakog dana kosu perite isključivo ako za tim ima potrebe, ali koristeći šampon koji je isključivo za „svaki dan“. U slučaju da imate suvu kosu i osetljivo teme glave, obavezno konsultujte frizera ili farmaceuta u lokalnoj drogeriji.

5. Podstaknite prirodan sjaj

Ukoliko nosite kratku kosu koja nije farbana, postoji veoma jednostavan savet koji može da utiče na sjaj vaše dlake. Isperite kosu hladnom vodom na samom kraju, tokom pranja kose. Rezultati će već nakon prvog puta biti odlični!

Nokti Pet uvrnutih trendova za vaše originalne nokte Parfemi za muškarce Najbolji muški parfemi za jesen Muze iz istorije umetnosti 10 najpoznatijih muza u istoriji umetnosti Frizure za proleće 2016. Igrajte se frizurama iz detinjstva do sledećeg proleća ·