KIM_0359_cover
KULTURA · knjige

„Postoji mnogo malih načina da dečji svet načinite velikim. Ljubav prema knjigama najbolji je od svih.“
Žaklina Kenedi

Knjige koje pročitamo kao deca ostavljaju dubok trag na nas – pročitane reči nosimo sa sobom u budućnost i one nas na neki način obeležavaju, ne samo kao čitaoce već i kao ljude. Mnogi veruju da se čitalac postaje već u roditeljskom krilu – listanjem prvih slikovnica, uz prve naučene pesmice i razbrajalice, uz neizbežne večernje rituale čitanja neretko iste bajke, iznova i iznova.

Izbor prve knjige važan je trenutak u druženju dece i roditelja i svi oni koji imaju dilemu oko toga kakva ta knjiga treba da bude savet mogu potražiti u prvoj specijalizovanoj knjižari za decu i mlade u BeograduKlubu knjižari Kreativni centar.

Ušuškana na prvom spratu Tržnog centra Eurocentar, u neposrednoj blizini Doma omladine, nalazi se knjižara u kojoj možete pronaći sva izdanja Kreativnog centra, izdavačke kuće koja sledeće godine obeležava 30 godina od izlaska prve knjige.

Otvorena 2013. godine, ova knjižara prerasla je u prepoznatljivo mesto za sve one koji su u potrazi za kvalitetnom književnošću za decu, kao i za sve one koji se decom bave – za roditelje, vaspitače, učitelje, nastavnike. Prošle godine knjižara je proširena i u njoj je nastao jedan posebno opremljen kutak u kojem se održavaju različiti čitalački programi. Dva puta mesečno u knjižari se održavaju besplatne radionice za decu.

„Pre godinu dana krenuli smo s programom čitalačkih radionica za predškolce i mlađe osnovce Leto u knjižari i pošto su reakcije učesnika bile odlične, rešili smo da ove radionice postanu stalni deo našeg programa. Na svakoj radionici bavimo se nekom od knjiga Kreativnog centračitamo odlomke, razgovaramo o tome što smo čuli, crtamo, bojimo, rešavamo zadatke. Cilj svake od radionica jeste da se dete zabavi i da stvori pozitivne asocijacije u vezi s knjigama – da prostor knjižare posmatra kao mesto gde može da nauči nešto novo i da na zanimljiv način provede vreme“, navela je Jelena Dragojlović, PR Kreativnog centra, koja vodi radionice.

„Najveće interesovanje prošle godine privukle su radionice Grozon – na kojima smo se upoznali sa simpatičnim čudovištem iz istoimene slikovnice Džulije Donaldson, jedne od najpopularnijih savremenih britanskih autorki za decu, kao i radionice o simpatičnom čiča Petsonu i nestašnom mačku Findusu – junacima popularnog serijala slikovnica švedskog autora Svena Nurdkvista“, dodaje Jelena.

Jednom mesečno u Klubu knjižari se održavaju radionice Centra za psihološku edukaciju, koji vodi psiholog Nevena Lovrinčević, na teme koje muče roditelje – od toga kako da nauče dete da spava do toga kako da izađu na kraj s vršnjačkim nasiljem i problemima koje nosi pubertet ili škola. U prostorijama knjižare jednom nedeljno se sastaju članovi tinejdžerskog čitalačkog kluba Mreža BOOK.

Osim odličnih programa, ljubaznih i stručnih knjižarki uvek spremnih da roditeljima i deci preporuče knjigu, u knjižari vas očekuju i brojne pogodnosti pri kupovini. Svakog drugog vikenda organizuje se vikend-akcija, koja važi od petka do utorka, a u okviru nje osam odabranih knjiga Kreativnog centra na popustu je od 50%.

Svi oni koji kupe udžbenike Kreativnog centra u knjižari mogu ostvariti popust od 10%, dok je za članove Kluba knjižare aktuelan i članski popust od 15%. Nakon prve kupovine u knjižari možete popuniti obrazac za člansku kartu i za nekoliko dana ćete dobiti člansku kartu s kojom možete ostvariti ovaj popust.

Takođe, pri svakoj kupovini preko 1000 dinara kupci dobijaju pečat – kada sakupe pet pečata, očekuje ih vaučer u iznosu od 500 dinara koji mogu iskoristiti u knjižari. Uz svaku kupovinu kupci dobijaju i poklon, a u knjižari postoji i lista naslova koji se nalaze na trajnom sniženju.

Pored izdanja Kreativnog centra, u Klubu knjižari očekuju vas knjige za decu i mlade i drugih izdavača, školski pribor, kao i didaktička sredstva iz programa LEGO Education za predškolce i osnovce, kao i zanimljive kartonske kocke za maštanje pod nazivom Zvezdanik.

20170510_154009 Četvrti Čumić Book Fest Moderna vremena Promocija prvog broja časopisa „Moderna vremena“ Game-of-Thrones-Dany-Featured Džordž R. R. Martin izdaje novu knjigu u 2018. Ju Nesbe dolazi 7.maja Ju Nesbe dolazi u Beograd 7. maja! · · · ·