witcher-3
KULTURA · film/TV

Fanovi serijala video igara pod nazivom „The Witcher“ (veštac), veoma su se obradovali kada je striming servis Netfliks potvrdio na radi na igranoj seriji posvećenoj ovom liku. Sada znamo i ko će tumačiti naslovnu ulogu Geralta iz Rivije, a to će biti Henri Kevil.

The Witcher je planetarno popularan serijal video igara, zasnovan na istoimenom serijalu knjiga poljskog pisca Andžeja Sapkovskog. Globalno je zaradio basnoslovne svote novca, a kako su fanovi odavno priželjkivali igranu adaptaciju, ne čudi što je servis Netfliks odlučio da im ispuni tu želju i ugrabi deo novca od popularnosti i za sebe. Konačno je poznato da će ulogu naslovnog vešca tumačiti Henri Kevil, najpoznatiji po ulozi Supermena, sa nedavnom ulogom u aktuelnom nastavku Nemoguće misije.

Ono što mnogi ne znaju o Kevilu jeste da je i sam strastveni ljubitelj video igara i fan ovog serijala. Ne zna se kada će izaći prva sezona nove serije, ali je potvrđeno da će imati 8 epizoda. Takođe se zna da će serija primarno biti zasnovana na knjigama, a ne na video igrama. Radnja knjiga prati Geralta od Rivije, prekaljenog vešca, koji luta svetom loveći monstrume, a ceo svet je oblikovan prema staroslovenskoj mitologiji.

Opatica iz pakla „Opatica iz pakla“ od sutra u bioskopima Izvor: HBO Prvi trejler za seriju „Moja genijalna prijateljica“ Naslovna fotografija - Treasure Planet (foto ymdfilm.wordpress.com) 5 zaboravljenih Diznijevih crtaća orson vels naslovna Dugo izgubljeni, nezavršeni film Orsona Velsa konačno stiže pred publiku · · · · ·