game-of-thrones-2-1680x1120-1000x500
KULTURA · film/TV

„Igra prestola“ je globalno popularni TV fenomen nastao po serijalu knjiga „Pesma leda i vatre“ autora Džordža R. R. Martina. U iščekivanju osme i finalne sezone serije, mnogi se pitaju ko će od likova preživeti završetak.

Kompanija DataRobot sprovela je zanimljivo istraživanje uz pomoć posebnog računarskog algoritma. Ono je obuhvatilo više od 2000 likova sa wiki strane posvećene ovom serijalu knjiga. Na osnovu godina, pola, kući kojoj pripadaju i živih srodnika, određeno je kojih deset likova će najverovatnije poginuti u sezoni koja će biti emitovana tokom 2019. godine.

Džendri – 39,87 %

Glavni razlog zbog kog je nezakoniti sin Roberta Barateona na listi, pored toga što je muškarac, jeste što ima veliki broj srodnika koji su već poginuli.

Arja Stark – 49,04 %

Iako je Arja žensko, činjenica da su joj skoro svi članovi uže porodice već poginuli povećava verovatnoću da će i ona stradati.

Sansa Stark – 50,28 %

Rođena sestra Arje Stark takođe je na listi onih koji bi se mogli susresti sa smrću u finalnoj sezoni, iz istih razloga.

Juron Grejdžoj – 54,95 %

Njegov put se do sada nije odvijao baš najbolje, a u potencijalnom preživljavanju ne pomaže mu ni što je muškarac, a ni što je dosta njegovih srodnika mrtvo.

Džon Snou – 58,99 %

Iako je jedan od omiljenih likova gledalaca i već se jednom vratio iz smrti, verovatnoća da Džon preživi poslednju sezonu nije baš najsjajnija.

Sersei Lanister – 60,39 %

Shodno svemu što se do sada dešavalo, pravo je čudo da je Sersei i dalje živa, ali to samo povećava verovatnoću da neće tako ostati do završetka serije.

Bren Stark – 66,02 %

Bren Stark trenutno igra ulogu trookog gavrana i to mu ide odlično, ali uprkos tome protiv njega igraju činjenice da je muško i da mu je dobar deo porodice poginuo.

Tirion Lanister – 70,76 %

Još jedan veoma popularan lik našao se na vrhu liste za odstrel. Faktori koji ga tu smeštaju su ponovo pol i mrtvi rođaci, ali i starost.

Džejmi Lanister – 72,91 %

Uzroci koji povećavaju Džejmijevu verovatnoću isti su kao kod Tiriona, s obzirom na to da su u pitanju rođena braća.

Deneris Targarjen – 83,77 %

Po svim predviđanjima, Deneris ima najmanje verovatnoće da preživi do kraja serije. U tome joj odmaže i činjenica da više nema zmaja da je štiti.

first-trailer-andy-serkis-mowgli Pogledajte trejler za novu filmsku verziju „Knjige o džungli“ keanu-reeves-winona-ryder-couple-up-for-destination-wedding-movie-ftr Kijanu Rivs i Vinona Rajder su zvezde romantične komedije „Destination Wedding“ houston-doc Vitni: Pogledajte trejler za dokumentarac o slavnoj pevačici x-movie-cliches-that-need-to-stick-around-otherwise-im-stopping-watching-movies-altogether-1500x1000 Top 5 filmskih klišea koje ne želimo da zaboravimo · · ·