BeFunky-collage
KULTURA · film/TV

Otkako je nova AMC-ova horor serija „NOS4A2“ stigla na male ekrane, četvrtkom se ne spava najbolje. Istina, serija obiluje elementima koji je ne bi baš svrstali u program za vrele letnje mesece, kakva je između ostalog Božićna zemlja, izmišljeni raj u koji Manks odvodi svoje žrtve. Šta je to po čemu je ovaj božićni horor strašniji od drugih? Ako pitate Džoa Hila, tvorca knjige po kojoj je serija snimljena, jednostavno je: ne postoji ništa strašnije od božićne lizalice u julu. I u pravu je.

Zakari Kinto je bukvalno neprepoznatljiv u ulozi starog Čarlija Manksa. Kada se traume iz detinjstva i psihološko zanemarivanje godinama talože, bez mogućnosti da se na bilo koji način ispolje, osoba postaje poremećena, deformisana verzija povređenog deteta i to je ono što Čarli Manks predstavlja za svet u kom živi, i decu koju misli da štiti.

Ali Čarli nije kao većina negativaca. Postoji pet različitih faza starenja ovog lika, u odnosu na to kada je poslednji put „nahranjen“. Već prve fotografije Kinta u ulozi otkrile su zgodnog glumca u njegovom prirodnom izdanju ali i kao pogrbljenu staru rugobu. Upravo ga je ta mogućnost da odigra dve potpuno suprotne fizičke karakteristike u jednom liku i privukla. Da bi oživeo svaku fazu Manksa, šminkerski tim je po Kintovim crtama lica uradio maske koje lik prikazuju sa 65, 80, 100 i 135 godina.

Različite faze Manksovog izgleda mnogo su uticale na Kintovu glumu: „Mislim da je zaista važno shvatiti psihološku perspektivu lika i užasnu prirodu traume koju je doživeo kao dete“, kaže glumac. „Ako se ne izborimo sa traumom i emocionalne rane se ne izleče, one ostaju u našem telu. Tako su najstarije verzije Manksa, koje ga prikazuju iskrivljenog i oronulog, izraz onoga s čim se nije suočio i šta nije radio u mladosti. On konstantno traži nešto izvan sebe, jer nikada nije uspeo da pronađe osećaj zadovoljstva i ispunjenja iznutra “ – komentariše Kinto.

filmovi-cover Filmsko leto matrix-1799661_1920 Uskoro počinje snimanje nastavka „Matriksa“? pjimage - 2019-06-24T131033.883 15 najboljih uloga Meril Strip rev-1-ANNA3-TRL-011_High_Res_JPEG Zlo se vraća kući u trećem nastavku „Anabel” serijala iz 2014. godine. · · · ·