coverh&mmetgala
PULS GRADA · moda

H&M je dizajnirao specijalne modele koje su nosili Niki Minaž, Fjučr, Ešli Grejem, Džo Džonas, Džordan Dan, Saša Lejn i Stela Maksvel na dobrotvornoj svečanosti Instituta za kostime Metropoliten muzeja. Inspirisan ovogodišnjom izložbom dizajnerke Rei Kavakubo/Comme des Garçons: „Art of the In-Between“ u Institutu za kostime, tim H&M dizajnera kreirao je jedinstvene modele koji su krenuli tragom dominantnih tema Kavakubove. To su demontaža, subverzivna tradicija i asimetrija, pomešane sa šarmom mašni, cvetova i tufnica, a svaki od modela izrađen je specijalno za ovo ekskluzivno modno veče.

H&M treću godinu zaredom učestvuje na dobrotvornoj svečanosti, a ovaj put posebno su zadovoljani temom zbog saradnje sa brendom Comme des Garçons na H&M dizajnerskoj kolekciji za 2008.

„Čast nam je što u H&M-u možemo da kreiramo modele inspirisane brendom Rei Kavakubo/Comme des Garçons, jer je ona jedna od najvažnijih i najuticajnijih dizajnerki u svetu mode. Svaki model je potpuno izrađen po meri, imajući na umu i kreativan svet Kavakubove i stil naših gostiju,” rekla je Pernila Volfart, glavna dizajnerka i kreativna direktorka kompanije H&M.

„Partnerstvo sa H&M-om bilo je neverovatno i jedinstveno iskustvo. Model koji smo kreirali je veoma poseban za mene i jedva čekam da podelim ovaj momenat sa svima. Zajedno sa H&M timom dizajnera, otelotvorili smo temu – od dugačkog šlepa do lica Kavakubove. Zaista je inspirativno!“, izjavila je Niki Minaž.

Bilo je ovo predivno iskustvo sa H&M-om za moj prvi Meta Gala. Volela sam svaki korak u kolaboraciji sa njima i jedva čekam da pokažem svoju haljinu. Ona je sve o čemu sam ikada mogla da maštam“, rekla je Ešli Grejem.

„Uvek rado nosim H&M i zato je ovo bilo sjajno iskustvo, jer su kreirali ovaj jedinstven model samo za mene. Kroj je elegantan i savršen za ovo specijalno veče, ali istovremeno je i spontan,” rekao je Džo Džonas.

Reperka i pevačica Niki Minaž nosila je haljinu od tila sa dugim šlepom, ekstravagantnim svilenim taftom sa neobrađenim ivicama i crnim ružama od vinila ušivenim u rub i ispod šlepa. Haljinu je na ramenu držao svileni satenski kimono top na čijem kožnom Obi kaišu se nalazio lik Kavakubo. Šlep je ukrašen zracima crne i crvene i jednim zrakom od crvenog Svarovski kristala koji se prostirao sa prednje strane.

Reper Fjučr nosio je uzak crni frak od organske svile, TENCEL materijala i vune, sa leđima ukrašenim ručno vezenom crnom lobanjom sa srcem od crvenog Svarovski kristala. Uz to je nosio teget košulju od organske svile i leptir-mašnu.

Manekenka Ešli Grejem nosila je korset haljinu obeleženu interesovanjem Kavakubove za otkrivanje unutrašnjih elemenata odeće. Prljavobeli korset je suptilno demontiran, dok je duga crvena suknja oblikovana i pričvršćena metalnim kopčicama, a oba elementa su ukrašena bogatim karnerima od tamnocrvenog organdina.

Manekenka Džordan Dan nosila je haljinu koja sužava liniju i koja se poigrava temom demontaže i rušenja tradicionalne odeće. Gornji deo prljavobelog svilenog tafta delovao je kao da spada sa platnenog prsluka, suknje od demontiranog mornarskog prugastog materijala za odelo sečenog asimetrično i vezanog u mašne.

Glumica Saša Lejn nosila je providnu mrežastu haljinu ukrašenu tufnicama raznih veličina, koje su jedan od glavnih motiva Kavakubove. Haljinu je držao tanak, oblikovan gornji deo sa crnim Svarovski kristalima, razigranim tufnicama od taktilnih materijala kao što su rafija i somot.

Pevač Džo Džonas bio je obučen u tamnocrveno usko odelo od italijanskog svilenog satena sa crnim prugama i reverima. Crna svilena košulja izrađena je od 100% organske svile, dovršena crnom leptir-mašnom.

Manekenka Stela Maksvel nosila je providnu šifon haljinu od organske svile prekrivenu strukovima bisera. Počevši od ogrlice koja pada preko otvorenih leđa, biseri prelaze preko grudi i formiraju linije krinoline u haljinu, pre nego što slobodno padnu i razigraju se oko tela.

bluzy_z_motywem_ludowym_4_cover Folklorni motivi Slovena su novi hit u svetu mode breakfast-at-tiffanys-wedding-14_cover Haljine za svadbe inspirisane filmom „Breakfast At Tiffany’s“ artfully-awear-art-inspired-clothing-4_cover Odeća inspirisana umetničkim delima coverSFW Serbia Fashion Week – Najveći festival mode · · · · ·