Zašto holivudske plavuše smatraju glupim
PULS GRADA · lepota

Ne morate biti u vezi sa nekoliko žena svetlije ili plave kose pa da vam prijatelji, u šali, ali imajući najbolju nameru ispričaju nekoliko viceva o plavušama. Jedina dobra stvar koju su u svom životu ispravno uradile jeste što su vas upoznale, sve ostalo bili su glupi potezi i još gluplje reakcije. Znamo da Ana Karenjina nije bila plavuša, ali to i nije neka potvrda da one jesu ili nisu glupe – a i uzimajući u obzir da u drogerijama trenutno postoji najmanje 100 različitih nijansi plave farbe – da li to zaista znači, da od gluposti do inteligencije možemo za svega sat vremena, i da nam za tako nešto nije potrebna pomoć naučnika, već frizera?

Jednom prilikom su slučajnog prolaznika pitali da li misli da je Marilyn Monroe glupa, a on je uz osmeh rekao: „Ako mislite da bi čitav svet znao za nekog glupana, grdno se varate. U mom soliteru ih živi mnogo, ali nikad niko nije čuo za njih.“ Upravo tako, Monroeva nikada nije snimila film u kojem je publika bila toliko ohrabrena da se smeje glupostima i neznanju, kao u slučaju Neki to vole vruće, gde najčuvenija holivudska plavuša, peva, pleše, zaljubljuje se i vrcka.

Svaki gospodin je gledajući taj film iskreno očekivao da će mu takva plavušica sama, kao hipnotisana sesti u krilo, a da će ostatak života samo glupkasto da se kezi i klima glavom. Stavovi, izbori, mišljenje to nikada ne bi mogle biti istinske karakteristike jedne plavuše. Ako želiš da vladaš, zavadi – tako nekako beše. Muškarci su shvatili da dok se žene budu svađale oko toga ko je lepši, nežniji ili više vamp, proći će sigurno najmanje sto godina, a to znači da će muškarci u blagostanju i miru samozadovoljstva nastaviti da rade sve po starom, a žene, čupave i uplakane pitaće se i dalje – koja je lepša.

Vi možete da želite i verujete kako ste boju kose, ukoliko se farbate, sami odabrali, ali zapravo je verovatnije da su vam simboli sa velikog platna toliko snažno utisnuti u svest da zapravo samo želite da budete njihov deo, bez obzira na sve.

100 godina lepote u samo 1 minutu 100 godina lepote za samo 1 minut 5 navika koje poseduje svaki stilizovani muškarac 5 navika koje poseduje svaki muškarac od stila Gucci Guilty Najbolje zimske mirisne note za muškarca eye-makeup-mistake Zaobiđite ove trendove · ·