Artlexa Chung
U VAZDUHU · urban flash

Poznate ličnosti često umeju da inspirišu tvorce različitih profila na društvenim mrežama da u njihovo ime, ili u njihovu čast naprave zanimljive internet stranice. Jedan od onih profila koji je nedavno „uzdrmao“ Instagram nosi ime „ArtlexaChung“ i na zanimljiv način kombinuje prepoznatljiv stil ove poznate britanske „it“ devojke i dela klasične umetnosti.

Oda poznatoj lepotici Alexi Chung nastoji da uporedi stil i modu ove devojke sa različitim umetničkim delima, a spoj modernog i klasičnog, kao što znate nikada ne izlazi iz mode!

Tvorci ovog Instagram profila vešto bi uporedili slikare genijalce, poput Franciska Goje i njihova popularna dela, sa pozama i stajlingom Chungove, a rezultat je bio neverovatan. Odjednom su svi postali istovremeno zainteresovani za Alexu, ali i za klasično slikarstvo.

Pa ko su tvorci ovog zabavnog i veoma moderno primenjenog slikarstva? Autorke su Beatriz i Maria Valdovín, sestre koje žive u Saragosi (Španija). Kao i druge devojke, one su u svojim ranim dvadesetim, studiraju (Beatriz – prava, Maria – istoriju umetnosti), i naravno obe se veoma zanimaju za modu i fotografiju.

Nakon što su otkrile Instagram profile kao što su – @copylab i @flyartproductions, rešile su da se i same pozabave spojem klasičnog i modernog, na veoma originalan, i priznaćete duhovit način. Kada su objavile rad na kojem Alexu porede sa Gojinim delom Obučena maja, sama Alexa im je pohvalila rad, što je samo učinilo da veoma brzo u svetu ljubitelja mode, ali i društvenih mreža postanu veoma popularne. Bravo, devojke!

Kad bi Gandi došao na čas joge Kad bi Gandi došao na čas joge Kristian Mensu Kristián Mensa: Kad se ilustracije pomešaju sa stvarnošću Facebook Kako bi izgledao Facebook 1995. godine? Rufus Pas koji uživa u spavanju ·