mi
U VAZDUHU · urban flash

Kada je 1995. godine zatvorena državna ustanova za mentalno obolele u državi Njujork u mestu Willard, tokom procesa zatvaranja se razmatralo šta od stvari može da se spasi. Kada su otključali vrata potkrovlja, shvatili su šta se tu godinama krije.

Bivši radnik ove ustanove koji je i otključao potkrovlje, Bev Courtwright, našao se pred zanimljivim prizorom. Pred njim se nalazilo preko 400 kofera koji su pripadali pacijentima ustanove koju su zatvorili. Zaboravljene putne torbe sa ličnim stvarima pacijenata sadrže poslednji pogled na njihov život. U njima je čitava intima ljudi koji su bili u ovoj duševnoj bolnici u periodu od 1910. do 1960. godine. Pojedinci, čiji su koferi ostali u bolnici su u bolnici i umrli, i sahranjeni su na obližnjem groblju. Kakve tajne kriju ovi koferi? Kakav je osećaj zaviriti u intimu jednog čoveka?

Sadržaj mnogih kofera svedoči o životu koji je prekinut dolaskom u ustanovu za mentalno obolele. Po sadržaju se zaključuje da li su živeli u doba džeza ili velike depresije, možda se može zaključiti i od čega su fizički bolovali. Koferi su puni fotografija, braće, sestara, dece, imanja. U galeriji možete pogledati fotografije sadržaja pojedinih kofera.

Koferi koji pričaju pričeOtvori galeriju
io Studenti, šta vas sve čeka? zu Fudbalski teren neobičnog oblika zu Zašto doživimo deža vi? uz Šta radimo prvog a šta 101. dana na poslu ·