shutterstock_1081762382
PULS GRADA · gastro

Ako ste se nekada pitali koji šećer da koristite prilikom pravljenja kolača, ispostavilo se da ipak postoji razlika između svetlog i tamnog braon šećera. Pre nego što napravite sledeću seriju kolača, pročitajte sledeći tekst da biste videli koji je tip najbolji izbor.

U čemu je razlika?

Sastojak koji odvaja braon šećer od ostalih je melasa, koja se dodaje nakon prerade belog šećera. Što je braon šećer tamniji, to sadrži više melase.

Za svetlo braon šećer, to obično znači 3,5 procenta melase. Za tamno braon šećer, ta količina je skoro dvostruka – 6,5 procenata melase. Ovo pomaže tamno braon šećeru da ima dublji i složeniji ukus koji je bliži karameli.

Koji šećer bi trebalo da se koristi?

Ako se u vašem receptu ne navodi „svetli” ili „tamni”, verovatno se pretpostavlja da ćete koristiti svetlo braon šećer (to je češće). Izuzetak je kada pravite medenjake – aroma melase u tamno braon šećeru bolje dopunjuje cimet, đumbir i karanfilić.

Koje su zamene za svetli ili tamno braon šećer?

Ne brinite ako ste ih koristili naizmenično. Ne morate da nadoknadite nijednu vrstu šećera, dodajući ili oduzimajući bilo koje sastojke, tako da je bezbedno prebacivati se između ova dva tipa na osnovu onoga što imate u vašoj ostavi.

dan-gold-298710-unsplash Trinaest ideja za pripremu zdravih obroka koje možete da isprobate ovog vikenda under-snohetta-underwater-restaurant-8 U Norveškoj je otvoren prvi podvodni restoran na evropskom kontinentu thomas-kelley-77413-unsplash Dijetetičar sam i ne mislim da je šećer loš photo-1549398164-0963221d3dcc Makaronsi: Istorija ukusne poslastice · · ·