mc
PULS GRADA · gastro

Svi znaju za „McDonald’s“, svi su jeli u njemu. Postoje i ljubitelji hrane iz Meka koji i na putovanjima uvek jedu baš ovde. Činjenica je, kada ste putovali, roditelji su vam govorili da probate lokalnu hranu, da ne jedete na ulici i ne jedete brzu hranu, ali dosta vas je pohrlilo baš u Mek, da proveri da li je sve isto kao i kod nas.

I ako niste poslušali mamu i tatu i jeli ste po McDonald’s restoranima širom sveta, onda ste bili u pravu. Postoje razlike u menijima u Mekovim restoranima širom sveta. U Japanu, recimo, na meniju su jela koja su slična ukusu nacionalnih jela, a Italija je nedavno lansirala Nutella burger.

Što da ne, ako želite da upoznate kulturu jedne zemlje, slobodno idite u McDonald’s, na meniju uvek ima nešto što je karakteristično baš za tu zemlju. U a Australiji je hit recimo pomfrit koji je umočen u mast koja ostaje nakon pečenja, tzv. moča.

Iako su pileća krilca zaštitni znak KFC-a, u Španiji u Meku možete pojesti kanticu krilaca, i to im je jedno od omiljenih jela.

U Argentini vole začinjenu hranu, pa je čizburger sa pečurkama, dva mesa i dižonskim senfom apsolutni hit.

Omiljeni obrok u Japanu je sa kriškama piletine i sirom.

Filipini imaju špagete u ponudi u Meku. Služe se sa piletinom. Što da ne.

Malezija se izdvaja sa letteom ili frappeom od zelenog čaja.

U Nemačkoj je hit nešto što je nama apsolutno poznato. I kod nas isto može da bude hit, a to je triple cheeseburger. Dovoljno je rečeno.

U Francuskoj u Meku možete jesti hot-dog.

Svinjska rebra su bila hit u Sjedninjenim Američkim Državama a izgleda da su sada i u Nemačkoj.

DSC_7730 Vinarija Matalj: Lojalnost blagorodnom podneblju caviarcover Kavijar naš nasušni čokolada Da, ovo su sve čokoladne poslastice ljuto Ljubitelji ljute hrane žive duže? · ·