stairs
PULS GRADA · sport&rekreacija

Stručnjaci sa Mekmaster univerziteta su upravo objavili zaključke svog istraživanja koji otkrivaju koja je to vežba koja ima najblagotvornije efekte na zdravlje srca i sledstveno tome vam može pomoći da živite duže. Ne, nije u pitanju neka komplikovana fizička aktivnost zbog koje biste morali da idete u teretanu, već se radi o jednostavnom penjanju uz stepenice.

Budući da vam neće biti teško da pronađete stepenice u svom okruženju, bilo na poslu, u zgradi u kojoj živite, ulici ili lokalnom parku, ništa vas ne sprečava da već sada napravite svoje prve korake ka zdravijem srcu. Cilj ove studije je da skrene pažnju na prednosti novog trenda u vežbanju, tzv. „fitness snacking-a“, čija je ideja da se vaš trening podeli na manje, ali intenzivnije delove koje možete da radite nekoliko puta u toku dana. Penjanje uz stepenice se prirodno nameće kao idealan način za sprovođenje ove filozofije vežbanja.

Martin Gabala, jedan od autora studije, preporučuje ljudima da izbegavaju liftove i bar nekoliko puta dnevno se malo agresivnije penju uz stepenice. Što je najbolje u vezi toga, trening će se savršeno uklopiti u vaš dan i nećete morati da izdvajate svoje dragoceno vreme za vežbanje. Dovoljno je samo da iskoristite svakodnevne slobodne trenutke za brzo penjanje uz stepenice, kao na primer kada se vraćate sa pauze na poslu ili provodite vreme sa decom u parku, i već time ćete dosta postići na poboljšanju svog kardiovaskularnog zdravlja.

SP19 RN React Epic Novi model patika zbog kojeg ćete obožavati trčanje Cover photo Beosport: Snow Wow photo-1518611012118-696072aa579a 4 fitnes trenda koja će dominirati tokom 2019. maxresdefault 100 godina trendova u fitnesu · · · ·